Benjamini's te gast Complex De Toekomst

26 oktober 2018

AJAX Amsterdam, woensdag 17-10-2018.

Het is een prachtige nazomermiddag op de veldjes in de nabije omgeving van de Zuid-As. We tikken zomaar de 19 graden aan en dat in oktober. Maar de temperaturen op de velden liepen nog veel verder op, want er was maar 1 doel vandaag: WINNEN, WINNEN en nog eens WINNEN!

Vandaag zijn we met acht Benjamini’s 2 te gast op het ‘Toernooi de Toekomst’ van AJAX. Een toernooi voor de samenwerkende partnerclubs en hun mini’s. Onze beste onder 7 spelers - allen door hun eigen teamtrainer voorgedragen - speelden een aantal wedstrijden 6:6.

We hebben 7 wedstrijden gespeeld van 10 minuten per wedstrijd in een tijdsblok van 3 uur.  Qua prestaties deden we goed mee in de middenmoot, we zijn 4e geworden van de 8. Net als in het echt, hebben ook onze mini’s hun bedenkingen gehad bij de arbitrage. Tot tweemaal aan toe zijn er 2 wedstrijdpunten niet toegekend. Eenmaal noteerde de scheids 1-1 bij een eindstand van 2-1. Andermaal werd er gefloten voor een overtreding, maar toen de bal er daarna inrolde, noteerde de scheids toch het doelpunt. Onze mini’s hebben hier uiteraard zeer professioneel op gereageerd en zijn in nog afwachting van een schriftelijke reactie vanuit Zeist.

Desalniettemin was dit een fantastische en onvergetelijke ervaring. Onze mini’s hebben gestreden als leeuwen, met moed en doorzettingsvermogen... tot zwalkende beentjes aan toe aan het einde... zonder bloed, maar des temeer met zweet en tranen. Het was leuk, warm, pittig, gaaf, zonnig, vermoeiend, spannend en tof. Kortom: kick(s)en!

S.V. Hoofddorp, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, Heini Otto en AJAX… BEDANKT!

Luka, Dani, Amin, Bram, Yvan, Max, Quinn en Thijs maken deel uit van een club van ruim 60 mini’s. Benieuwd om al onze Benjamini’s 2 eens in het echt te bewonderen, kom dan vooral eens kijken op zaterdagochtend van 10.00 – 11.00 op veld 8. Onze trainers leggen u graag uit wat we doen.

Maurice Wiersma (coördinerend teamleider Benjamini’s 2)