(Oom) Jan Tameris erelid

20 december 2017

0

98-jarige al 72 jaar onafgebroken lid S.V. Hoofddorp

Op initiatief van een delegatie van enkele ereleden van S.V. Hoofddorp heeft het Bestuur van S.V. Hoofddorp tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 december 2017 voordragen voor benoeming tot erelid van S.V. Hoofddorp, de heer Jan Tameris. De beweegredenen voor dit initiatief zijn:

Jan Tameris is al vanaf 1 augustus 1945 lid van onze mooie vereniging. Hij is destijds begonnen bij sportvereniging E.T.O. Na de fusie tussen sportvereniging E.T.O. en de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Hoofddorp Boys zette hij in 1969 zijn lidmaatschap voort bij S.V. Hoofddorp. Op dit moment is Jan 72 jaar onafgebroken lid van onze S.V. Hoofddorp.

Jan Tameris heeft zich gedurende deze zeer lange periode van lidmaatschap, naast zijn eigen voetbalcarrière, op vele terreinen intensief ingezet en zich daarbij buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de verenigingsorganisatie van S.V. Hoofddorp

 • Vanaf het seizoen 1962-1963 was Jan de vaste en betrouwbare grensrechter van de toenmalige Zondag 1. Tot de fusie in 1969 bij sportvereniging E.T.O., en na de fusie ook bij het eerste elftal van S.V. Hoofddorp. Vele mooie jaren heeft hij deze taak met volle inzet uitgevoerd. Tijdens twee seizoenen heeft deze bijdrage van Jan aan het team ook bijgedragen aan een kampioenschap. In het seizoen 1965-1966 met sportvereniging E.T.O., en in het seizoen 1970-1971 met S.V. Hoofddorp. Zeker dat laatste kampioenschap zal bij Jan nog lang in het geheugen achter blijven, want zijn zoon Piet maakte tijdens deze wedstrijd het winnende doelpunt.
   
 • Gedurende een aantal jaren was Jan de vaste consul van onze vereniging. Deze belangrijke verenigingstaak werd elke zaterdag- en zondagmorgen tussen 7:30 en 8:30 uur vervuld, waarbij aan de verantwoordelijkheid voor het keuren van de voetbalvelden door Jan op de juiste wijze invulling werd gegeven.
   
 • Jan droeg de vereniging niet alleen tijdens de voetbaldagen een warm hart toe. Om de voetbalvelden en de accommodatie in goede staat te houden, was Jan ook actief als terreinknecht. Mede door zijn inzet konden alle leden en bezoekers wekelijks op complex “de Arnoldushoeve” genieten van goede voorzieningen. 
   
 • Naast genoemde uitvoerende taken leverde Jan ook bestuurlijk een bijdrage aan de vereniging. Van 1958 t/m 1960 was Jan actief Bestuurslid van sportvereniging E.T.O. en leiden hij de vereniging op administratief en organisatorisch vlak in goede banen.
   
 • Niet alleen het voetbal trok Jan naar onze vereniging. Jan was ook jarenlang actief en enthousiast deelnemer van de klaverjasavonden. Dit spelletje wordt overigens nog steeds met enige regelmaat thuis bij Jan gespeeld met enkele “trouwe kaartvrienden” van S.V. Hoofddorp.
   
 • Ondanks zijn hoge leeftijd is Jan nog steeds regelmatig een trouw supporter bij de thuiswedstrijden van ons eerste zondag elftal. Met dit alles toont Jan aan nog steeds nauw betrokken te zijn bij, en grote interesse te hebben in, het wel en wee van S.V. Hoofddorp.

 

Een dergelijke verenigingszin met zoveel toewijding gestalte geven, roept het grootst mogelijke respect op. Zijn grote toewijding tot het algemene belang van S.V. Hoofddorp en haar voorganger sportvereniging E.T.O. maakt dat wij met trots kunnen terugkijken op zijn jarenlange bijdragen aan onze vereniging.

In ons jubileumjaar van het 90-jarig bestaan van onze vereniging  wilde de initiatiefnemers daarom Jan Tameris na meer dan 70 jaar lidmaatschap, inspirerende inzet en inbreng voor onze vereniging voordragen voor de hoogste onderscheiding die S.V. Hoofddorp kent:

Het Erelidmaatschap

Met de Algemene Ledenvergadering spreekt het bestuur van S.V. Hoofddorp daarbij de wens uit, dat Jan Tameris onze vereniging nog vele jaren met zijn aanwezigheid kan en wil blijven vereren.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: