S.V. BLOG: "Alec, de kanjer van JO10-6"

09 mei 2019

0

Een tijdje waren we aan het nadenken over nieuwe rubrieken voor onze geweldige website. Bij deze onze eerste rubriek: S.V. Blog! Is een ingekomen stuk van Marlies Wesselius - Gerritsen (trainer-coach JO10-6)

Ik wil je voorstellen aan een kanjer van de JO10-6. Alec voetbalt al 3 jaar in ons team en is een fantastisch keeper en verdediger. Een heuse tank! Sinds 2016 ben ik, samen met 2 vaders, trainer/coach van 9 superleuke mannen. Op maandag, woensdag en zaterdag zijn ze een uurtje van ons. Dan maken we samen plezier. Leren we elkaar omgaan met tegenslag, maken soms een beetje ruzie, genieten van het samenwerken en vieren overwinningen.

Onlangs bij de training op woensdag, vertelde Alec me dat hij was uitgekozen om te keepen in de rust bij Ajax-Excelsior. En dat hij nee had gezegd, want het was hem iets te spannend. Hij zei 'ik ben toch niet zo goed', onbewust van zijn prachtige talenten. Ik daagde hem uit. Om zijn angsten uit te spreken, maar bovenal om zijn zelfvertrouwen te ontketenen. Hij besloot wat onzeker om toch te gaan, vertelde het aan het team. 'Mijn' mannen reageerden razend enthousiast en steunden hem, vonden hem stoer. Ze vertelden hem hoe goed hij is en dat hij het verdient om daar te staan. Dat ze stiekem jaloers zijn, maar het hem bovenal GUNNEN. Alec's kijk veranderde. Na 5 minuten riep hij 'oké oke, ik ga wel mee!'. Trots als een pauw hebben wij hem zaterdag allemaal succes gewenst. En kijk hem daar eens staan. In een Arena met zo'n 30.000 toeschouwers. De focus op zijn toet. Vastberaden als waardige vervanger van Onana het veld weer te verlaten. 

De training erna kwam hij op me af hollen vol verhalen die ik met groot enthousiasme heb beluisterd. Blijf zo leuk en vertrouw op jezelf kanjer, je hebt een mooie toekomst in het verschiet. 

Ik ben elke keer weer dankbaar dat ik de ontwikkelingen van deze jongens van zo dichtbij mag meemaken. Ik leer meer van jullie dan jullie van mij 💖.

📝 Marlies Wesselius - Gerritsen
📸 AJAX

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: