S.V. Hoofddorp in de EnergyBattle!

13 maart 2017

De S.V. Hoofddorp  ‘call to action’  van januari heel goed ontvangen door onze leden én verenigingskader

Ondanks de voor voetbalclubs energie intensieve winterperiode, slaagden we er ook de afgelopen weken in om structureel onder het geprognosticeerde verbruik te blijven. En dat allemaal alléén door mét elkaar bewuster om te gaan met het in- en uitschakelen van veldverlichting én verlichting in kantoor-, vergader- en opslagruimten, kleedkamers en toiletruimten. Dat hebben we sámen bereikt!. Hulde daarvoor.

Laten we ons en onze omgeving mét elkaar bewust worden, -zijn en blijven van het verstandig omgaan met energie! Dat is goed voor de club, goed voor het leefmilieu én geeft ook jou een goed gevoel, omdat je bijdraagt.

Net als in de voorgaande en komende publicaties zoomen we ook in deze publicatie in op één aspect. Verder herhalen we de instructies uit de eerste publicatie zodat  we slim blijven omgaan met energie verbruikende apparatuur. Daarbij zal je  zien dat er eigenlijk géén verschil bestaat tussen het gedrag dat je thuis moet aannemen en dát wat je op de club kunt doen.

In deze publicatie staan we stil bij de voordelen voor onze leden én sponsoren  uit de “Toolbox” van de Energy Battle partners.

De organisatie van de Energy Battle 2017 heeft voor de deelnemende verenigingen, hun leden en hun sponsors een aantal partners aan zich verbonden, welke interessante aanbiedingen samengesteld hebben.

1. overstappen naar groene stroom via TEGENSTROOM duurzame energieleverancier van de Haarlemmermeer!
    De aanbieding omvat een uiterst concurrerend tarief én levering van gegarandeerd groen geproduceerde elektriciteit. Daarnaast steun je ook onze club in deze ‘Energy Battle’!
  2. Aanschaf van zonnepanelen via GE4ALL duurzaam energie op te wekken en je verbruik van energie via het elektriciteitsnet te beperken.

De aanbieding omvat persoonlijk en professioneel advies én professionele‘turn-key’ installatie van de zonne-energie opwekkingsinstallatie op jouw dak tegen uiterst concurrerende prijzen. Daarnaast steun je ook onze club in deze ‘Energy Battle’!

Uiteraard kunnen ook sponsors gebruik maken van bovenstaande aanbiedingen. Daarnaast kunnen Sponsors bedrijfsmatig  óók gebruik maken van onderstaande aanbiedingen;

1. Duurzaamheidsadvies,  investeringsvoorstellen in duurzaamheidsmaatregelen en subsidieadvies via NMCX , waarmee je het duurzaamheid imago van je bedrijf kan onderstrepen en uitdragen.
    NMCX organiseertonder andere een eenmalige gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende verlichting voor het MKB!
  2. Advies over  en realisatie van professionele en energiezuinige  keuken apparatuur via HOBEKA voor iedere maatwerkoplossing!
  3. Advies over en realisatie van professionele en energiezuinige verlichting voor kantoor- en bedrijfsruimten via Petech B.V., voor iedere betaalbare energiezuinige verlichtingsoplossing.

Indien leden en sponsors melden aan de Toolbox-partners, dat zij op hun bedrijf geattendeerd zijn, via de deelname van S.V. Hoofddorp aan de ‘Energy Battle’, levert dat ons punten op in de categorie communicatie binnen de ‘Energy Battle. Dus niet vergeten te melden!

Tot zover het onderwerp over de voordelen voor onze leden en sponsors uit de Toolbox van de Energy Battle.

Dan tot slot nog even een ‘wrap-up’ van alle andere voordelen welke jij kan bereiken, door:

Slim omgaan met energieverbruikende apparatuur thuis én op de club.

1. laat nergens onnodig verlichting branden
  2. Sluit buitendeuren en –ramen steeds achter je, als je in of uit loopt! Alleen in zomerse aangename buiten omstandigheden kan je deuren open zetten op een windhaak!
  3. Sluit computers áf na gebruik en laat ze bij niet op de standby stand staan!
  4. Zet beeldschermen uit
  5. Zet printers, copiers en scanners uit aan het einde van de dag
  6. Schakel beamers, televisieschermen e.d. uit en laat ze bij niet op de standby stand staan!
  7. Schakel elektrische apparaten zoals koffie- en theeapparatuur alleen in wanneer je verwacht dat er om gevraagd wordt door de klandizie. Zodra je merkt dat er géén vraag meer is, schakel de apparaten dan uit!

Schakel z.s.m. ná het omkleden op trainingsavonden en/of de laatste wedstrijden de kleedkamerverlichting uit op het schakelpaneel !

Wordt de keuken niet gebruikt, doe dan ook daar het licht uit!

Maak meer gebruik van alleen de sfeerverlichting van de bar, zonder de kantine verlichting!

Met deze aandachtspunten en elkaar helpen herinneren aan de besparingskansen  blijven we allemaal in actie en dragen we blijvend bij aan een structureel lager energieverbruik! Hoe simpel is dat !

Wil je meer weten kijk op de  EnergyBattle site

Johan de Jong / Jos van Bakel