SV Blog: Alles is mogelijk als je gedreven en gemotiveerd bent!

10 juni 2019

0

Deze kanjer Romano laat zien, dat als je gedreven en gemotiveerd bent, alles mogelijk is.

Vanaf het pleintje in de buurt, naar het veld bij SV Hoofddorp. Afgelopen seizoen, speelde hij zijn 1e seizoen bij de JO11-4 onder leiding van Frank en Danny.  

Als een ware karatekid houdt hij de ballen uit het doel. De basis die hij heeft gelegd met dans en vechtsport, betaalt zich nu uit in de wendbaarheid en flexibiliteit in het doel. 
Voetbal zit er van thuis uit in, altijd met zijn vader mee maar tot voor kort beleefde hij niet veel plezier aan het trappen van een balletje. Dus toen hij het een kans wilde geven, dacht zijn vader dat hij de boel in de maling nam!

Niets bleek minder waar en Romano kon gelijk op doel bij de JO11-4. De keeperstraining werd aangeboden door Hans Duijster en zo startte het seizoen op klein goal. 'Om te keepen moet je beetje gek zijn en lef hebben, dat heb ik van pappa. Keepen is nu echt heel tof!' vertelt hij enthousiast. Maar wat blijkt, Romano is niet gek, hij is prettig gestoord. Het begin was wat lastig, het geloof in zichzelf ontbrak. Nu stopt hij vrijwel alle ballen, leert trucjes en kan veel beter schieten. Eerst was ik altijd heel zenuwachtig en bleef op de lijn. 

Het was dan ook een grote verrassing toen de uitnodiging kwam voor de 3e interne talentendag! Het is zijn 1e seizoen, zo goed kon hij toch nog niet zijn?! Maar met doorzettingsvermogen, nieuwe technieken en een fiks talent, bleek hij zelf goed genoeg voor doorstroom naar de JO13-4 van Ergin en Frank! Een hele grote stap, niet alleen door een leeftijdscategorie over te slaan, maar ook omdat Romano nu op een groot doel staat! 'Samen met Rob (l) en Maurice (r) ben ik gaan trainen op groot goal en dus mocht ik een uur later komen, bij de grote jongens. Ik vond het spannend maar wel heel gaaf! Dat ging best goed, het was eigenlijk niet eens zo anders. En het was langs de lijn ook heel gezellige met de andere keepers.'

Natuurlijk ben ik ook even gaan checken hoe zijn keeperstrainers erover denken. Rob: 'Het leukst is als je Romano uitdaagt dat hij heel boos wordt. Hij hoort graag dat het goed gaat en als het niet goed gaat ben ik de plaaggeest en Maurice de verbinder. Dan gaat hij harder werken, gaat er meer fout en lach ik harder. Dan loop ik wel weg, maar het is gaaf om te zien dat hij juist dan de lat hoger gaat leggen. We zijn dan even geen vrienden, maar we krijgen hem dan wel waar we hem hebben willen.'

Maurice: 'Wat ik leuk vind is dat Romano altijd enthousiast is. Hij staat altijd te stuiteren. Als ik een zin begin met' Wie wil...', steekt hij altijd als 1e zijn hand op. Maakt niet uit wat er volgt, hij is altijd enthousiast en gedreven. Dat gaat door, waar je hem ook ziet. 
Hij blijft altijd netjes, ik hoef hem nooit te corrigeren op zijn gedrag. In trainingstaal, hij zit links voor. Je kunt hem altijd inzetten als sidekick.'

Romano zijn ultieme doel is net zo goed worden als Terstege van FC Barcelona. Maar de 1e tussenstap is de selectie. Voorlopig dus zeker de keeperstraining volgen bij Maurice en Rob. Het is daar altijd superleuk en elke keeper leert nog steeds heel veel! 

Wat Romano het meest bij zal blijven: 'Klemmen!!!'. Al met al vindt Romano het spelen en keepen bij SV Hoofddorp heel gaaf en is hij helemaal op zijn plekje. 

📝 & 📷 Marlies Wesselius - Gerritsen, B.U.NIQ Coaching & Training

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: