JO10 en JO11 straatvoetballen tegen Ajax

30 september 2019

Hoofddorp biedt goed weerstand tegen rood-witten

Zaterdag 28 september speelden de O10-1 en O11-1 een oefenwedstrijd op straat tegen Ajax. In een 5 tegen 5 werd er op de parkeerplaats gespeeld tegen een leeftijdsgroep jonger van de Amsterdamse BVO.

De O11-1 startte tegen Ajax O10 en dit was een prima gelijkopgaande wedstrijd. Ondanks het natte (en dus gladde) asfalt lieten beide teams prachtige acties zien. De spelers in het veld moesten in eerste instantie de regels met elkaar oplossen en dus herbeleefden ouders oude tijden toen zij zelf nog op het pleintje stonden te voetballen. In vier blokjes eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in 11-9 voor Ajax.

Direct na de eerste wedstrijd mocht onze O10-1 aantreden tegen Ajax O9. In deze wedstrijd een stuk minder goals, maar ook dit keer waren er veel mooie skills te zien. Onze mannen wisten uiteindelijk aan het langste eind te trekken en de wedstrijd te winnen, 4-5.

De resultaten zijn leuk, maar zijn voor de opleiding van ondergeschikt belang. Het is mooi om te zien hoe onze teams goed weerstand kunnen geven aan Ajax. Daarnaast past het spelen op verschillende ondergronden, en dus ook op straat, goed bij de visie die wij als vereniging hebben. We zijn dan ook erg blij met de uitnodiging van Ajax en hopen op een vervolg.