Spelregelbewijs verplicht

13 november 2018

Goede spelregelkennis zorgt voor sportiever spel.

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd.
Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

Vanaf 1 september 2018 zijn alle spelers uit 1998, 1999, 2000 en 2001 verplicht het Spelregelbewijs in hun bezit te hebben. Hierbij maakt het niet uit of je bij de junioren of de senioren voetbalt. Spelers uit 2002 hebben het seizoen 2018/2019 om het Spelregelbewijs te behalen. Zij moeten het Spelregelbewijs voor 1 september 2019 hebben behaald.

Spelers krijgen een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf en wordt . aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Mogelijk volgt er dan een sanctie. De richtlijn hiervoor is: een boete van 200 euro voor de vereniging en vier wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler.

Het bestuur van S.V. Hoofddorp wijst alle spelers uit 1998, 1999, 2000, 2001 op bovenstaande verplichting. Daarnaast worden spelers die niet voldoen aan deze verplichting uitgesloten voor deelname aan wedstrijden.