Spelregelbewijs, haal het voor 1 september

11 april 2017

Nu voor alle voetballers geboren in het jaar 2000. Ook dit jaar is er weer een grote groep junioren die het spelregelbewijs gaat halen. Dit seizoen moeten voetballers geboren in het jaar 2000 het spelregelbewijs halen.

Zij hebben tot 1 september 2017 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Om spelers hierover te informeren hebben zij in november een e-mail of brief gehad met daarin hun activatiecode. Voor het nieuwe seizoen hebben inmiddels al ruim 11.000 junioren het bewijs gehaald.

Ondersteuning vanuit de club

De vereniging is er samen met de spelers/speelsters verantwoordelijk voor dat het spelregelbewijs gehaald wordt. Om leden te stimuleren en motiveren hiermee aan de slag te gaan kun je bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseren om de junioren te informeren en gezamenlijk een of meerdere van de oefenlevels te doorlopen. Ook is het aan te raden trainers, coaches en leiders te informeren en een actieve houding te geven richting de jeugdleden. In Sportlink kunnen clubs zien wie van hun leden het bewijs heeft gehaald.

Over het spelregelbewijs

Sinds het seizoen 2014/’15 moeten junioren hun spelregelbewijs halen. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel. Het spelregelbewijs kan gehaald worden via Voetbalmasterz. Een website die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Heb je vragen over het spelregelbewijs?

Kijk dan snel op de website van Voetbalmasterz of stuur een e-mail.