S.V. Hoofddorp sociaal partner SamenLoop voor Hoop

25 maart 2017

Schrijf je nu in als meelopend team!

S.V. Hoofddorp is onlangs sociaal partner geworden van de Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer 2017, die 10 en 11 juni wordt gehouden aan het kleine meertje van de Toolenburgerplas in Hoofddorp. De SamenLoop voor Hoop, is een 24 uurs-wandelestafette, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek door KWF Kankerbestrijding. Het evenement start zaterdags om 14.00 uur en zondag 14.00 uur wordt de SamenLoop afgesloten met de bekendmaking van het ingezamelde bedrag. Tijdens het evenement zijn er indrukwekkende ceremonies en er zijn er veel activiteiten voor volwassenen en kinderen en treden er artiesten op. Er is een gezellige braderie, een Kinderplein, maar ook een Horecaplein voor hapjes en drankjes.

Wat is SamenLoop voor Hoop?

SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die – direct of indirect – met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24 uur durende wandelestafette staan we samen stil bij kanker en vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er verschillende ceremonies, muziekoptredens en acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van SamenLoop voor Hoop een evenement dat niemand onberoerd laat. SamenLoop voor Hoop wordt in tientallen landen met veel succes georganiseerd en is wereldwijd

de grootste inzamelingsactie ten bate van de kankerbestrijding! Tijdens de 24 uur durende wandel-estafette wisselen de teamleden elkaar steeds af. Er loopt dus altijd minstens één teamlid over het parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Bezoekers en teamleden die niet wandelen, kunnen ondertussen volop genieten van het evenement, bijvoorbeeld van de levendige braderie, optredens van artiesten, activiteiten voor kinderen en bandjes.

Hoogtepunten van SamenLoop voor Hoop

Openingsronde eregasten:

tijdens het evenement is er bijzondere aandacht voor de eregasten, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad. Eregasten openen ceremonieel het evenement. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en alle andere deelnemers lopen ze de eerste ronde over het parcours. Voor velen is dit een emotioneel moment.

Kaarsenceremonie:

één van de meest bijzondere onderdelen van Samen- Loop voor Hoop is de Kaarsenceremonie. We komen samen om onze dierbaren te steunen of te herdenken. De deelnemers kunnen op een speciale Kaars van Hoop een persoonlijke boodschap of wens schrijven. Vervolgens worden alle kaarsen langs het parcours gezet, zodat de wandelaars gedurende de nacht omringd zijn door een zee van licht.

Kinderloop

kinderen lopen op zondag een verkort parcours gedurende 24 minuten onder begeleiding van een swingende kinderband en de Samenloop-mascotte Sam de Beer.

Vorm een team en loop mee!

Vorm ook een team van familieleden, vrienden, buren, verenigingsgenoten of collega’s (10 – 15 mensen) en loop mee. Alle teamleden wordt gevraagd om voorafgaand aan het evenement zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ze leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan verder kankeronderzoek. Loop dus mee en vorm een team!  Inschrijven kost € 15 per persoon. Elk teamlid zamelt voorafgaand aan SamenLoop voor Hoop zo veel mogelijk geld in om kanker- onderzoek te steunen. Wil je je als team of als vrijwilliger voor het evenement opgeven? Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer

Nieuws over Samenloop volgen?

Volg de Samenloop op Meerradio of HCNieuws.nl. Of vraag de gratis nieuwsbrief aan voor de Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer via de website samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer

Comité van aanbeveling

De SamenLoop voor Hoop Haarlemmermeer heeft een Comité van Aanbeveling, dat bestaat uit Burgemeester Theo Weterings, Jordy Onkenhout (Haarlemmermeerder van het jaar) en BLS Reclame (Onderneming van het Jaar in Haarlemmermeer).