Reünie ETO-SVH 1963 / 1973

15 oktober 2019

0

Één groot feest

Op zondag 13 oktober j.l. beleefden de oude voetbal selecties van ETO 1963/69 en SVH 1970/73 een prachtige dag!

Rond 13.00 uur arriveerden de reünisten op Sportpark De IJvelden, waar zij door het bestuur van S.V. Hoofddorp op een speciaal gereserveerde plek in de kantine 'koninklijk' werden ontvangen.
Na het welkomstwoord van dhr Jeroen van der Werff, aanspreekpunt van de vereniging en een praatje van trainer Jethro Abraham, die zijn 11tal opstelling en de ambitie van SVH uitlegde, werden de ca 45 oud-voetballers met partners, door 2 gastvrouwen 'op hun wenken bedient'.
Van koffie met appelgebak van zorgboerderij Stal Starro werd heerlijk genoten, terwijl ook de weerzien gesprekken, het lezen van de perscommuniqués en een 'warme' brief van de vrouw van oud trainer Henk Wenderhold, veel aandacht kregen.
De oudste gast onder ons, het 100 jarige erelid van de vereniging en oud-vlaggenist van het vroegere ETO Jan Tameris, vermaakte zich zichtbaar goed, onder de terechte aandacht van de vroegere voetballers.

De heren, met enkele dames, hadden zich ondertussen langs de lijn verschanst om de best interessante en beladen derby in de 1e klasse, SVH-DSOV te volgen. In de pauze moesten 'de mannen van vroeger' een 2tal foto sessies ondergaan, die voor 'later' werden vastgelegd en als present aandenken werden aangeboden. De 2e voetbal helft konden de oud-spelers, die 5 jaar geleden ook bij SVH te gast waren, de wedstrijd volgen, die (terecht) door de thuisclub met 3-1 winst kon worden afgesloten.

In het clubhuis, waar gezellige groepjes dames, later ook mannen, drankjes en hapjes aangeboden kregen, werd het er door een enthousiaste DJ niet rustiger op, maar vermaakten de reünisten zich prima.
Ca 16.45 uur moesten de gasten toch afscheid nemen van hun uitstekende verzorgsters, want in restaurant L'Hirondelle wachtte hen het 2e deel van de dag.
Het gezellige restaurant, mede geleid door de zoon van mister SVH Hans Mols en gelegen nabij het 'veilige' Concoursterrein, ontving de 41 eters voor een gevarieerde meergangen maaltijd.
Afgeschermd van de andere gasten konden de reünisten naar hartelust hun feestelijke en smakelijke weerzien vervolgen.
Na de uitleg van het menu door gastheer Arwin (Mols) werden de eerste gangen geserveerd en met smaak genuttigd.
Namens de oud voetballers voerde Coen Lammerts, eens vermaard doelman, het woord, schetste de situatie van ca 50 jaar geleden, die zich weer herhaalde en dankte de organisatoren voor de mooie dag.Tussen de heerlijke gerechten door zongen en declameerden Berend Mannessen en Ko Alewijn het oude voetballied: Hup Holland Hup, in een nieuwe ETO-SVH versie.
De gasten zongen het refrein uit volle borst mee, wat de sfeer nog meer verhoogde.
De tijd vloog en het diner was op de afgesproken tijd uitgeserveerd.

De organisatoren, Berend Mannessen, Frans Steinmetz, Piet Tameris en Ko Alewijn moesten rond 20.30 uur "het feest" afronden.
Zij hadden daarvoor nog een paar verrassingen in petto! Frans had, met hulp van zijn dochter, de gemaakte foto per email naar de reünisten gestuurd en Piet de mooiste rozen uit zijn tuin gesneden om die aan de vrouwen mee te geven.

Aan een bijzondere dag kwam een eind, zelfs de interland Wit-Rusland - Nederland werd nauwelijks gemist, niet nadat de hoop werd uitgesproken die binnen 5 jaar proberen te herhalen.

(Binnenkort worden hier ook de foto's geplaatst!)

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: