Update promotie en degradatieregelingen

20 december 2016

0

Nu de winterstop is begonnen, is het een mooie gelegenheid om terug te kijken op de prestaties van Zondag-1 en zaterdag-1 tijdens de eerste seizoenshelft.

Echter blikken we ook vooruit op het tweede deel van de competitie. Wat staat er op het programma voor de periodekampioenen en wie dient er rekening mee te gaan houden voor nacompetitie voor het spelen voor lijfsbehoud ? hierbij de regelingen op een rijtje:

 

Zondag-1 / 2e klasse B

- Kampioen promoveert naar de 1e klasse zondag
- Periodekampioenen spelen nacompetitie voor promotie naar 1e klasse zondag
- Nummers 11 en 12 spelen als herkanser nacompetitie voor lijfsbehoud
- Nummers 13 en 14 degraderen naar de 3e klasse zondag

Zondag-1 heeft met de overwinningen in de laatste 2 wedstrijden een middenmoot-positie behaald en kan bij nieuwe winstpartijen de aansluiting met de top van de 2e klasse gaan bereiken. Echter, deze klasse is erg aan elkaar gewaagd, waardoor met wisselvallige resultaten ook het rechter rijtje in zicht blijft. Maar we gaan uit van positieve ontwikkelingen en dat de 2e helft van de competitie veel punten zal gaan opleveren met hopelijk een hele mooie competitieslot !

Zaterdag-1 / 3e klasse B

- Kampioen promoveert naar de 2e klasse zaterdag
- Periodekampioenen spelen nacompetitie voor promotie naar 2e klasse zaterdag
- Nummers 11 en 12 spelen als herkanser nacompetitie voor lijfsbehoud
- Er zijn geen rechtstreekse degradanten (i.v.m. maar 12 clubs in de competitie)

Zaterdag-1 moet als promovendus in een zware competitie voor lijfsbehoud gaan. De bovenste helft van de ploegen is veel te sterk, de middenmoot is sterk en met een paar tegenstanders in het rechter rijtje moet voor handhaving gespeeld gaan worden. De mogelijkheden zijn aanwezig om dit te bewerkstelligen, maar dan moeten de concurrenten wel verslagen worden. Het zal moeilijk worden, maar het is zeker en vast mogelijk !

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: