Pittige strijd 433 Magazine toernooi

09 november 2017

voor JO14 en JO15

De eerste JO14 en JO15 poule avond was meteen ook de zwaarste, namelijk die tussen de JO14-1, JO15-2 en de JO15-3. Aangezien deze 3 zeer aan elkaar gewaagde teams nagenoeg nooit tegen elkaar uitkomen, waren de verwachtingen hooggespannen. De eerste wedstrijd was meteen ook de “derby” tussen de JO14-1 en JO15-2, beide selectieteams en daarmee grote druk tot winst. De serie aan penalty’s verliep voortvarend, JO14-1 wist alle penalty’s raak te schieten, daar waar 2 spelers van de JO15-2 punten lieten liggen. Hiermee werd het voordeel van 8 t.o.v. 5 penalty’s nagenoeg teniet gedaan. Hierna werd de wedstrijd gespeeld, waarbij het tempo zeer hoog lag en veel techniek werd getoond. Al snel wist de JO15-2 een doelpunt te maken uit een prachtige aanval en deze voorsprong ook lange tijd vast te houden, echter wist de JO14-1, vlak voor het eindsignaal, toch nog de 1-1 gelijkmaker te scoren.

Hierna was het de beurt aan de JO15-3 om de JO14-1 uit te dagen. JO15-3 wist het voordeel aan penalty’s tegenover de JO14-1 weldegelijk te benutten en wist 8 van de 10 penalty’s te verzilveren. JO14-1 miste 1 penalty, waardoor de beginstand van de wedstrijd op 4 punten achterstand startte t.o.v. de JO15-3. Gedurende de wedstrijd bleken ook de JO14-1 en JO15-3 zeer goed tegen elkaar opgewassen en wisten beide, ondanks diverse prachtige reddingen van beide keepers, een goal te maken. De JO15-3 wist het puntenverschil uit de penalty winst daarmee vast te houden waarmee winnaar van de match. De derde en tevens laatste wedstrijd van deze prachtige voetbalavond, werd gespeeld tussen de JO15-2 en JO15-3. JO15-3 mocht dan wel 3 meer penalty’s nemen, maar benutte dit verschil niet, waarmee de wedstrijd met een beginstand van 4-4 startte. De JO15-2 had echter zijn zinnen op winst gezet, benutte de kansen goed, liet de bal rondgaan en wist enkele uitbraken van de JO15-3 genadeloos af te slaan waardoor er uiteindelijk, 4 wedstrijd doelpunten gemaakt werden. De eindstand werd daarmee op winst voor de JO15-2 gezet en ook was het aantal veldgoals (dubbel tellend) met 4 hoog genoeg om de JO15-2 als poelwinnaar te laten eindigen.

Dank aan alle drie de teamspelers en trainers en leiders die prachtig en sportief voetbal hebben laten zien. Ook dank aan Frank de scheidsrechter en alle vlaggers vanuit de ouder geleding.

Komende maandag avond 13 November wordt de 2e poel gespeeld tussen de JO14-2, de JO14-3 en de (winnaar van het 433 Magazine JO12 en JO13 toernooi) JO13-3.