Oud-S.V. Hoofddorp-speler Ludovit Reis naar FC Barcelona

06 mei 2019

0

UPDATE 23 mei: Ludovit Reis tekent bij Barcelona

Update 23 mei: Contract is getekend (bron: AD)

Update 22 mei : Ludovit Reis op weg naar Barcelona (bron: AD)

Ludovit Reis van FC Groningen heeft zeer waarschijnlijk een transfer naar FC Barcelona te pakken. Het talent groeide op in Hoofddorp en speelde eerder bij S.V. Hoofddorp.

Er is nog niks getekend, maar FC Groningen en FC Barcelona zijn er onderling uit over Ludovit Reis, zo meldt de zaakwaarnemer van het talent aan RTV Noord. Het 18-jarige voetballer speelt nu nog in Groningen, maar gaat binnenkort tekenen bij de topclub uit Spanje.

Hij begon zijn voetbalcarrière bij SV DIOS uit Nieuw-Vennep en speelde daarna van zijn twaalfde tot zijn vijftiende bij S.V. Hoofddorp, voordat hij naar Groningen vertrok. "Met zijn team onder de veertien werd hij twee keer kampioen", vertelt zijn oud-trainer Martijn Blijleven (nu Hoofd Jeugd Opleidingen). "Het was een hele talentvolle lichting. Want je hebt jongens uit deze lichting die nu bij AZ spelen en Maritimo in Portugal. Maar hij was wel een hele belangrijke speler voor ons."

Juiste mentaliteit
Ludovit's mentaliteit is volgens Martijn de reden dat hij deze transfer te pakken heeft. "Je hebt heel veel jongens die talent hebben en er niks voor willen doen. Deze jongen doet er alles voor. Hij werkt hard, loopt niet naast zijn schoenen en is gewoon een hele fijne jongen om mee te werken."

Mooi Bedrag
Wanneer het contract met Barcelona rond is, krijgt S.V. Hoofddorp een paar procent van de transfersom omdat wij onderdeel waren van zijn opleiding. De Telegraaf noemde vandaag een bedrag van bijna 8 miljoen, waarvan een klein percentage voor S.V. Hoofddorp is. "Dat is in ieder geval een heel mooi bedrag om onze jeugdopleiding weer van kwaliteit te voorzien", aldus Martijn Blijleven. "Zodat we weer toekomstige Ludotjes kunnen opleiden."

Het bestuur is vanzelfsrpekend enorm trots op Ludovit, maar vooral ook op de eigen Jeugdopleiding. Opleiden staat bij ons op de eerste plaats. Het doet ons zeker deugd te kunnen constateren dat de Jeugd Opleiding van S.V. Hoofddorp continue aan het doorontwikkelen is. De selectietrainers leveren in samenwerking met de Technische- en begeleidingsstaf goed werk, waardoor het talent zich goed kan ontwikkelen. Dat verdient uiteraard een compliment.

Zie hieronder video-verslag van NH NIEUWS:

Bron: NH Nieuws

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: