“The only way is up”

12 maart 2017

0

Zeer geslaagd evenement!

De een wil bijgepraat worden over het spelregelbewijs, terwijl de ander op zoek is naar inspiratie om nieuwe trainers te werven voor de club. De verscheidenheid aan achtergronden, leeftijden en motieven maakt het event “THE ONLY WAY IS UP!” voor vrijwel elke speler, scheidsrechters- of meidencoördinator een verrijking. “Kunnen jullie mij helpen aan nieuwe spelers, trainers èn scheidsrechters?”

Al ver voor de start van de Trainer- en Scheidsrechtersessie komen de eerste genodigden bij locatie S.V. Hoofddorp binnendruppelen. Ruim 50 spelers en 20 scheidsrechters-, meidencoördinatoren en trainers staan er op de gastenlijst tijdens dit event, wat geïnitieerd is door DSOV, S.V. Hoofddorp, sv Overbos, SCW en FC VVC i.s.m. KNVB Voetbal Technische Zaken en KNVB Arbitrage.

Gastsprekers

Tijdens de Trainer sessie wordt direct duidelijk dat trainers de onmisbare schakels in de ontwikkeling van spelers zijn op weg naar hun eigen top. En wie kan dit alleen maar beamen?! Dat is natuurlijk Neerlands trots: ex-internationals Nathalie Geeris en Leonne Stentler. Nathalie Geeris neemt je in haar verhalen mee naar Amerika, Japan en Zweden, waar zij als voetballer haar sporen heeft verdiend en Leonne Stentler geeft jou een kijkje in zowel het leven als profvoetballer bij ADO Den Haag en AJAX als haar life after football. Neemt natuurlijk niet weg, dat je je zaken goed voor elkaar hoort te hebben; zaakwaarnemer Angela Verdoes weet er alles van. Lois Dekker, Sterre Nijburg en Roos v.d. Sluis realiseren het zich maar al te goed; zij zijn de trainers van de toekomst. Weet jij al, wie jij het hemd van zijn lijf vraagt tijdens het “speed daten”?!

Echte voetballers beheersen de regels

Samen naar een veiliger sportklimaat en sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de KNVB trekken hierin gezamenlijk op. Hierbij is het belangrijk om de spelregelkennis van spelers te vergroten. KNVB Arbitrage, clubarbitrage en de meidencoördinatoren ondersteunen de spelers graag om hun verplichte spelregelbewijs te halen. Dat begint natuurlijk met het helpen om de spelregels onder de knie te krijgen. En wie kan nou beter leiding geven aan de Scheidsrechter sessie dan FIFA assistant-referee Franca Overtoom?!

FC Haarlemmermeer inside

Naast alle bedrijvigheid werd er achter de schermen gesproken over de uitdagingen, waar de verenigingen voor staan: leeftijds- en/of niveauverschil binnen één team, trainerstekort en het opheffen van teams i.v.m. onvoldoende spelers. Eigenlijk een logisch gevolg van de ruime keuze aan voetbalverenigingen voor de relatief “kleine groep” spelers die her en der voetballen. Daarom hebben DSOV, S.V. Hoofddorp, sv Overbos en FC VVC twee jaar geleden de handen ineengeslagen om het meidenvoetbal in de gemeente Haarlemmermeer echt naar een hoger plan te brengen, ondersteund door de KNVB en de Sportservice Haarlemmermeer. Uiteraard vastgelegd in een convenant, ondertekend door alle voorzitters van de deelnemende verenigingen. Uitbreiding volgde rap, want ook SCW sloot zich een half jaar geleden aan en zo was de basis voor FC Haarlemmermeer gelegd. Het is slechts een kwestie van tijd, dat het convenant verder wordt uitgebreid. Want wie wil dat nou niet, spelers opleiden en begeleiden op hun pad naar een volwaardige voetballer; gewoon leren voetballen.

Voetbal om van te houden

“Al met al, was het een geslaagd event met een gemelangeerd gezelschap aan gastsprekers. Een ieder vanuit zijn eigen rol en invalshoek met allemaal hetzelfde doel voor ogen, namelijk het vrouwenvoetbal een boost geven!”, zegt woordvoerder FC Haarlemmermeer Natasja Carrera met gepaste trots. “Het smaakt naar meer om het met KNVB Voetbal Technische Zaken bij andere verenigingen uit te rollen”, vult KNVB Arbitrage Stefan Hoekstra aan. “Zoveel meiden!”, glundert KNVB Voetbal Technische Zaken Aart Korenhoff. “Ja, dit is nou voetbal in al zijn facetten! Je ziet het, het zijn allemaal voetballiefhebbers: de spelers, trainers, scheidsrechters-, meidencoördinatoren en gastsprekers. Zo’n initiatief als vanavond, bevestigt natuurlijk wat wij allang wisten: voetbal is fun en doe je samen met iedereen!”. En gelijk hebben zij, het stokje doorgeven aan de next generation meiden met het oog op de toekomst. Daarom krijgt het ook nog een vervolg, een thema-avond “Coaching en Begeleiding”.

Met elkaar èn voor elkaar: “THE ONLY WAY IS UP!”. 

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: