1 APRIL GRAP: Kogel is door de kerk, SC FENERBAHCE HOOFDDORP is een feit.

01 april 2019

Update: het was inderdaad een 1 APRIL grap.. We blijven lekker S.V. Hoofddorp !! :)

Ieder jaar kijken we er naar uit. Hoe kunnen we onze leden weer eens lekker beet nemen :) Dit jaar hebben we hiervoor gekozen.. best goed (al zeg ik - Onur Ozyigit - het zelf ;)) Wij hopen dat jullie het ook een beetje leuk hebben gevonden... Wie weet wat we volgende jaar zullen doen?

-------------------

In grote stilte hebben de bestuursleden van S.V. Hoofddorp de afgelopen maanden stevig onderhandeld met Nederlandse afdeling van Fenerbahce SK uit Istanbul over een verregaande samenwerking.

Deze mega samenwerking tussen S.V. Hoofddorp en Fenerbahce Istanbul lijkt dan ook aanstaande. De onderhandelingen zijn geïnitieerd door bestuurslid Communicatie, Onur Ozyigit, die tot voor kort ook bestuurslid is geweest bij Fenerbahce Vereniging Nederland. Het bestuur zegt dat de samenwerking intensief zal zijn. KNVB en de gemeente Haarlemmermeer zijn hierover ingelicht. Beiden zijn zeer positief gestemd en hebben aangegeven om de samenwerking te zullen steunen.

Naar aanleiding van de samenwerking wordt er onder meer ook gesproken over naamswijziging. S.V. Hoofddorp wordt SC Fenerbahce Hoofddorp. De club kleuren zullen veranderen in blauw / geel (officiële kleuren van Fenerbahce Istanbul) en er wordt ook gesproken over naamswijziging van het Sportpark.

Uiteraard zijn er ook diverse ontwerpen voor het tenue. De keuze is gevallen op dit nieuwe tenue van SC Fenerbahce Hoofddorp:

Er zullen heel veel veranderingen zijn. Naast het organisatorische zullen we ook te maken hebben met voetbaltechnische veranderingen. In Juli komen technische afgevaardigden uit Istanbul naar Hoofddorp om alle selectie-elftallen intensief door te lichten. “Het doel is om binnen 5 jaar een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) te worden en daarvoor heb je een sterke partner nodig. Dat hebben we gelukkig gevonden.” aldus voorzitter Rogier Uivel.

Fenerbahce Istanbul is geen vreemde in de Nederlandse voetbalwereld. SC Fenerbahce werd opgericht in 2004 door Fenerbahce Vereniging Nederland, een onderdeel van de Turkse topclub Fenerbahçe SK. De Amsterdamse club speelde zijn wedstrijden op zondag op Sportpark De Eendracht. De clubkleuren waren blauw met geel. In 2010 werd de veldvoetbal afdeling opgeheven en bleef de club alleen nog bestaan als zaalvoetbalclub.

Het bestuur, in de geest van de samenwerking met Fenerbahce Istanbul, overweegt om op onze club geen rokers meer als lid toe te laten. De leden die nu nog roken krijgen tot einde van dit seizoen de tijd om te stoppen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal het lidmaatschap gestopt worden.

Het bestuur geeft aan dat er tijdens de volgende Algemene Ledenvergadering meer informatie zal zijn over de samenwerking en alle voorwaarden hiervan.