Klaverjasnieuws

01 mei 2018

0

Verslag klaverjasavond 13 april jl. De op één na laatste klaverjasavond van dit seizoen werd gehouden op vrijdag 13 april jl.

Ja vrijdag de dertiende…. Hoe kun je het bedenken. Voor de mensen die bijgelovig zijn? In de uitslag kunt u lezen wie er “geluk” hadden en wie niet. De opkomt was redelijk goed zoals we gewend zijn geen topper, maar toch waren er weer 41 mensen om een gezellige avond te klaverjassen. Onder hen was voor mij één nieuwkomer. En zoals zo vaak gebeurt met nieuwkomers had ook deze man (Dirk Bouwhuis) een prijs gewonnen. Hij zat het dichtst bij het richtgetal en had een slagersbon van 20 Euro. Toch mooi meegenomen als je voor de eerste keer komt. Gefeliciteerd  Dirk. Je zult nu vast wel vaker komen. De prijs was, zoals gewoonlijk, beschikbaar gesteld door Ria van Scheppingen. Alle ingrediënten waren weer aanwezig om de mensen te ontvangen. Men was ook keurig op tijd, zodat we  even na achten konden beginnen.

Natuurlijk waren er ook trouwe deelnemers die verhinderd waren. Dat kan altijd voorkomen dat men andere dingen te doen heeft. Zo kregen we een mailtje van de familie Van Norde die zich afmeldden wegens ziekte. Hopelijk nets ernstigs zodat ook jullie de laatste avond van het seizoen (18 mei a.s.) weer aanwezig kunnen zijn. Gelukkig was Wil Hesp weer aanwezig, zodat we onze bestelling aan haar door konden geven. Ze moest wel veel alleen doen, maar soms kan en wil een stilzitter haar achter de bar assisteren. Bedankt Anjo……Je bent een kanjer…..Nootjes en leverworst waren er wel en smaakten ook goed, maar het kan niet vergeleken worden met de warme snacks. Helaas er was een storing bij de frituur. Kwam dat door vrijdag de dertiende?  Zouden we nu op de laatste avond een extra bitterballetje krijgen? Ik wacht het af.

De uitslag van deze avond:

1.  Lina Zonsveld                    5524 punten

2.  Charles Thie                      5290 punten

3.  Piet Balk                            5212 punten

4.  Ria van Middendorp         5043 punten

5.  Paula Brandt                     5017 punten

6.  Piet van der Vlugt             5001 punten

7.  Tonny Brandt                    4976 punten

8.  Wim Meijer                                   4896 punten

9.  Anjo Lanenga                    4888 punten

10.Theo Brandt                      4872 punten

Bep Meijer viel met 4851 punten net buiten de prijzen. Helaas, maar het waren al meer punten dan de vorige keer. Er is nog één kans om dat waar te maken .Paul Hesp zat haar dicht op de hielen met 4835 punten. Dus ook net geen prijs. Op 18 mei a.s. wel??? We zullen het afwachten. Pieter Meijers had deze keer zijn avond niet. Hij moest met 3057 punten genoegen nemen met de laatste plaats. De poedelprijs ( staatsloten gesponsord door Vivant) brengen hem mogelijk meer geluk.

Op vrijdag 18 mei is de laatste klaverjasavond van dit seizoen. Dan worden de seizoensprijzen verdeeld. Wie worden er één, twee en drie ? Wie gaat er met de wisselbeker naar huis?? Als u ook komt dan kunt dat op deze avond horen. Misschien bent u het zelf wel? De kantine is op vrijdag 18 mei weer open vanaf 19.30 uur en dan bent ook u weer van harte welkom. We moeten echt om 20.00 uur beginnen anders wordt het te laat.

Piet van der Vlugt.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: