Klaverjasnieuws

09 november 2016

0

Een geslaagde avond.

Op vrijdag 28 oktober 2016 is alweer de tweede klaverjasavond van het seizoen 2016/2017 gehouden.  Zoals bekend moet zijn wordt er elke maand op een vrijdagavond gespeeld. Dat doen we 9 maanden achter elkaar. Op de laatste avond(in mei 2017) wordt de winnaar/winnares van het seizoen 2017/2017 bekend gemaakt. Van de 9 avonden worden de twee laagste score afgetrokken als u alle avonden geweest bent. Voor iedereen tellen de beste 7 scores voor de eindstand.  Als u een keer niet kunt, en dat hebben de meesten van ons wel eens, dan heeft dat weinig invloed op de eindstand.  U heeft natuurlijk meer kans op de eindoverwinning als u alle avonden geweest bent. Kom dus zo vaak als mogelijk is. Ik hoop dat deze uitleg voor iedereen duidelijk is. Als u nog verdere uitleg wilt dan kunt u altijd bij mij terecht.

Na de opkomst in september waren we natuurlijk benieuwd hoe het deze keer zou zijn. Hoeveel tafeltjes zouden er nu bezet kunnen worden? Rond de klok van 19.50 uur waren 48 personen aanwezig, zodat we toch nog op tijd(20.00 uur) konden beginnen. Voordat het zover was waren de “vaste krachten” al druk bezig geweest  om de prijzen te kopen en de kantine in orde te maken zodat we op tijd kunnen beginnen. Achter de bar moest Wil Hesp het enige tijd alleen doen, maar met allerlei hulp heeft ze het weer prima gedaan. Tussendoor waren er weer de heerlijke hapjes met prikkers van De Broodjesshop.

Eén ding wil ik nog even de aandacht geven. Omdat Keurslager Kroezen 30 jaar bestaat heeft hij ,als kaartliefhebber, voor iedereen die  bij zijn slagerij een actie=aanbieding kocht een stok kaarten cadeau gegeven. Na een gesprekje met Ronald was hij direct bereid ruim 22 pakjes kaarten beschikbaar te stellen voor de klaverjasafdeling van de S.V. Hoofddorp. Bedankt Ronald voor dit prachtige gebaar.

De familie Zonneveld uit Heemskerk stelde ook een prijs beschikbaar. Ik kan u zeggen dat de kaas heerlijk was en dat de klomp een plekje in mijn woonkamer heeft gekregen. In het voorjaar komt hij buiten te hangen. Bedankt Thea en Piet. Deze voorbeelden kunnen ook u stimuleren……………

De uitslag van deze avond:

   1.Bernhard Sandor…………………….met 5423 punten

   2.Pieter Meijers…………………………met 5257 punten

   3.Piet Balk………………………………….met 5197 punten

   4.Anjo Lanenga………………………….met 5161 punten

   5.Siem Lamers…………………………..met 5138 punten

   6.Ernst van Norden……………………met 5118 punten

   7.Ad Bax…………………………………….met 5077 punten

   8.Fred Kapper…………………………….met 5066 punten

   9.Irene Kalkoven………………………..met 4971 punten

10.Ger Schonhage………………………..met 4841 punten

Het richtgetal van deze avond was 4450 punten en het was Piet van Roosmalen die met 4434 punten een slagersbon in ontvangst mocht nemen. Harry Bezuyen kwam niet verder dan 3744 punten en hij had dus de poedelprijs. Deze prijs wordt al lange tijd beschikbaar gesteld door Vivant uit winkelcentrum Vier Meren.

De volgende klaverjasavond is op vrijdag 18 november a.s. Komt allen op tijd, zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee met koekje weer klaar om ook u te ontvangen.

Hopelijk  zijn de families Hanzen en Kruithof ook weer aanwezig. We hebben nog iets recht te zetten Annemieke.

Piet van der Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: