Klaverjasnieuws

12 november 2017

0

verslag 20 oktober

Op vrijdag 20 oktober is alweer de tweede klaverjasavond van dit seizoen gehouden. De opkomst was iets minder dan in september, maar met 10 tafels volledig bezet en 1 stilzitter mogen we best tevreden zijn. Als er bij de buren ook gekaart wordt, dan is het logisch dat het bij ons iets minder wordt. Misschien moet er maar eens overleg plaatsvinden, zodat we elkaar niet in de weg zitten en de kaartliefhebbers hebben er dan een extra avondje bij. Ik doe hier toch nog maar eens een oproep aan iedereen om eens een introducé of meerdere mee te nemen. Wie. weet zitten er blijvertjes bij. Gezelligheid staat voorop, maar uiteindelijk is het toch leuk als je met het kaarten een prijsje in de wacht kan slepen. In de loterij is de kans natuurlijk veel groter en daarbij kan men zelfs meerdere prijsjes winnen. Om uw geheugen nog even op te frissen geef ik nog even de data van de komende klaverjasavonden. Allereerst op vrijdag 17 november a.s. en op 15 december de laatste in dit kalenderjaar. In 2018 gaan we verder op 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april en 11 mei. Noteer deze data alvast in uw agenda of gewoon op de kalender dan kunt u ze niet meer vergeten. Bij binnenkomst even inschrijven en natuurlijk, als u dat wilt, lootjes voor de loterij kopen. Dan aan de gratis koffie of thee met een koekje en even gezellig met de aanwezigen praten. Tussen de kaartrondes door nog genieten van de hapjes, waarbij de warme snacks wel erg in trek zijn. Achter de bar werd Wil weer geholpen door Mireille en later door Jeroen, de man van de warme hapjes. De dames Caroline en Thea hadden alles weer prima geregeld met hun mannen. Alles stond klaar om te beginnen. Iedereen was op tijd aanwezig dus konden we op tijd beginnen. De pauze tussen de ronden kunnen weleens wat lang duren, omdat er gewacht moet worden tot iedereen klaar is.

De uitslag van deze avond:

  1. Pieter Meijers                          5613 punten
  2. Theo Brandt                            5541 punten
  3. Jan den Boer                          5494 punten
  4. Edwin Nanninga                    5491 punten
  5. Bert Dooijeweerd                    5451 punten
  6. John Ravelli                            5414 punten
  7. Gerda Melman                       5077 punten
  8. Tonny Brandt                          5056 punten
  9. Paul Hesp                               4948 punten
  10. Jethro de Vos                         4912 punten

Zoals u ziet zijn de onderlinge verschillen erg klein. De gelukkige die het dichtst bij het richtgetal zat was Johan Harskamp. En hij was er erg blij mee. Het leek wel of hij als eerste van de avond was geëindigd. Een geweldige reactie. Met dank aan onze trouwe sponsor Ria. Hij had 4297 punten en kon dus zomaar een mooie prijs in ontvangst nemen Evert van Middendorp had niet zo’n beste avond. Het is toch iemand die regelmatig in de top tien komt. Ook het beste paard laat weleens een steekje vallen…Deze avond moest hij genoegen nemen met 3122 punten. Nee ik maar geen type-fout. Hij kon de poedelprijs in ontvangst nemen. Met dank aan sponsor Vivant.

Op vrijdag 17 november a.s. hoop ik u allen weer te zien inclusief degenen die verhinderd waren. Met elkaar maken we er weer een leuke avond van. Komt allen op tijd, zodat we op tijd kunnen beginnen. Om half acht of iets eerder is de kantine weer open om u te ontvangen.

Piet v.d.Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: