Klaverjasnieuws

17 mei 2016

Het seizoen 2015-2016 is op 13 mei jl.  afgesloten en dat gebeurde zoals we gewend zijn in een gezellige en ontspannen sfeer. Alles was weer prime voorbereid door Thea,  Caroline, Bob en Ger. Prima gedaan  dames en heren. Mede door jullie inzet kunnen we terug kijken op een geslaagd seizoen. Wat de opkomst betreft kunnen we ook heel tevreden zijn. Op deze laatste avond konden, met hulp van oproepkracht Sjaak, weer dertien tafeltjes bezet worden. Er waren nog tafels over dus als U ook volgend seizoen weer komt en er komen nog wat kaartliefhebbers bij dan kan dat. Het was fijn om te zien dat Ria van Middendorp ook weer aanwezig was. Ze is het kaarten nog niet verleerd, want met 5253 punten eindigde ze deze avond op de elfde plaats. Helaas net buiten de prijzen. De drankjes en de catering werden weer verzorgd door onze trouwe vrijwilligers Wil Hesp, Esther Verhagen en Jeroen v.d.Werf. Ook deze mensen bedanken we voor inzet in dit seizoen. Zonder al deze vrijwilligers kunnen deze avonden niet plaatsvinden. Aan het eind van de avond werden zij nog in de bloemetjes gezet. Voor mij was er het bekende kratje. Deze blijken van waardering waren mogelijk door de vrijwillige bijdrage van alle kaart(st)ers.

Aan het eind van de avond had Caroline nog wat extra werk om de eindstand van het seizoen op te maken. Ondertussen werden de avondprijswinnaars bekend gemaakt.

1.Piet Balk………………met 5998 punten  Hoe krijg je ze bij elkaar?
2.Jos Schellings………met 5586 punten
3. John Ravelli………..met 5520 punten
4. Ans Dooijeweerd  met 5368 punten
5. Paul Hesp……………met 5345 punten
6. Elly Barneveld…….met 5302 punten
7. Fred Kapper………..met 5302 punten
8.Paula Brandt………..met 5276 punten
9. Hannie Dalenberg met 5258 punten
10.Anja Lanenga……..met 5256 punten

Caroline Posthumus mocht de prijs van het richtgetal in ontvangst nemen. Dit keer een waardebon bij een keurslager. Zoals bekend wordt deze prijs al enkele jaren geschonken door Ria van Scheppingen. Daarvoor dank Ria. Ger Schönhage “verdiende ”de poedelprijs met 3215 punten. Ook deze prijs wordt al lange tijd beschikbaar gesteld door VIVANT uit winkelcentrum 4 Meren. Hartelijk dank daarvoor.

Ook bij de loterij werd weer menig prijsje beschikbaar gesteld . Wij bedanken daarvoor Thea en Piet Zonneveld uit Heemskerk en Herman van Eekeres.

Nadat Paul Hesp namens allen een dankwoordje had uitgesproken en een oproep deed voor e-mailadressen kon de uitslag van het seizoen bekend gemaakt worden. De beste 10 waren:

1.Paul Hesp…………….met 35986 punten
2. Piet Balk …………….met 35621 punten
3.Fried Dietz……………met 34428 punten
4.Fred Kapper …………met 34408 punten
5.Ben van den Bos     met 34365 punten
6.Josie Nasirkhan……met 34266 punten
7.Hannie Dalenberg met 34131 punten
8.Ted Wilkes………….met 34079 punten
9.John Ravelli ………..met 33877 punten
10.Jina Zonsveld…….met 33347 punten

Met een extra felicitatie aan de drie prijswinnaars wens ik u allen een fijne vakantie en hoop u allen weer te zien op de klaverjasavonden van het volgend seizoen.
De data zijn: 23 sept. 21 okt. 18 nov. 16 dec., 20 jan. 24 febr. 24 mrt. 21 april en 19 mei .

Piet van der Vlugt