Klaverjasnieuws

13 juni 2019

0

Verslag van 17 mei 2019

Op vrijdag 17 mei werd alweer de laatste klaverjasavond van dit seizoen gehouden. De avond waarop ook de eindstand van het seizoen opgemaakt kan worden. Wie wordt de grote winnaar?

Er waren deze avond 40 deelnemers gekomen. Dus precies 10 tafels volledig bezet en geen stilzitter of invaller. Een redelijke opkomst, maar we misten toch wel veel trouwe kaarters/sters. Dat is jammer bij een afsluiting van het seizoen. Achter de bar was alles prima geregeld met de hulp van Karin en John Hesp. Ook Jeroen was weer present en hij ging zelfs foto’s maken. Prima mensen en ook lekker voor Wil, dan kon zij ook even rustig aan doen. En natuurlijk was de kantine in gereedheid gebracht om de mensen te ontvangen met koffie of thee. (Met koek) Iedereen was op tijd aanwezig, dus konden om 20.00 uur de kaarten geschud worden. Tussen de rondes door weer de bekende versnaperingen. Inclusief de warme snacks…… En na drie rondes had Caroline de stand weer opgemaakt en mocht Thea de uitslag bekend maken.

  1. Theo Brandt……………………met 5249 punten
  2. Arjan Kuiken…………………..met 5149 punten
  3. Jose Huurman………………..met 5077 punten
  4. Anjo Lanenga………………….met 5026 punten
  5. Peter Kramer………………….met 5021 punten
  6. Piet Balk………………………….met 4945 punten
  7. Ans Dooijeweerd…………….met 4869 punten
  8. Jaap Streefkerk……………….met 4804 punten

Na deze achtste plaats was het voor mij niet helemaal duidelijk meer, maar het is goed opgelost. Om problemen te voorkomen is het raadzaam om op de scorelijst de juiste namen op te schrijven. Dat voorkomt vergissingen.

Jetty Schalkwijk zat het dichtst bij het richtgetal(I4444) met 4447 punten. Een fles drank was haar beloning. Een prijs die beschikbaar gesteld werd door de sv Hoofddorp.

Ton Mulder moest genoegen nemen met 3662 punten en kreeg de poedelprijs. Staatsloten die beschikbaar gesteld zijn door Vivant Vier Meren. Al vele jaren stellen zij deze loten beschikbaar voor onze klaverjasafdeling. Ik heb begrepen dat zij daarmee gaan stoppen. Helaas voor ons, maar hierbij een hartelijk dank voor de jaren lange sponsoring. Een nieuwe sponsor is welkom….

Zoals gebruikelijk richtte Paul Hesp weer een woordje tot de organisatoren. Dat is hem wel toevertrouwd. Mede dankzij uw bijdrage konden zij in het zonnetje gezet worden. Thea en Caroline werden in de bloemetjes gezet. Met dank aan het bestuur. Ger Bob en Piet werden niet vergeten. Cadeaubonnen en een kratje bier. Wil, Jeroen en Anjo, onze mensen achter de bar, werden toegesproken door. Thea .Zij bedankte deze mensen met een prachtige bak petunia’s.

De loterij maakte het voor velen toch nog een leuke avond. Zij konden met een leuke prijs naar huis.

En dan natuurlijk de eindstand:

1.Piet Balk……………………..met 34855 punten

2.Ad Bax ……………………….met 33925 punten

3.Theo Brandt……………….met 33759 punten

Van harte gefeliciteerd mannen. De cadeaubonnen zijn jullie gegund en Piet kan een jaar lang met de beker pronken.

 

De klaverjasavonden voor seizoen 2019/2020 zijn al bekend. Noteer alvast………..

20 sept., 18 okt., 15 nov., 20 dec., in 2019

17 ja., 21 febr., 20 mrt., 17 april, en 15 mei 2020

 

Ik hoop u allen weer te zien op vrijdag 20 september. De kantine is weer om 19.30 uur open. En u weet het al: komt allen op tijd, dan kunnen we ook op tijd beginnen.

Rest mij nog u allen te bedanken voor uw komst in dit seizoen. Met z’n allen maken we het weer een gezellig nieuw seizoen van. Fijne vakantie allemaal en tot ziens.

Piet van der Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: