Klaverjasnieuws

06 mei 2019

0

verslag van 12 april 2019

De op één na laatste klaverjasavond van dit seizoen werd gehouden op vrijdag 12 april. Bij binnenkomst kon iedereen weer genieten van de gratis koffie/thee met een gezellig koekje. En als je dan zo eens om je heen kijkt dan zie je dat men gezellig bij elkaar gaat zitten om eens lekker bij te praten. Dat is fijn om te zien dat men het naar de zin heeft. Even lekker ontspannen voordat we gaan beginnen. De opkomst was zeer bevredigend. Negenenveertig personen aanwezig om weer een gezellig avondje te klaverjassen. Zelfs de nieuwkomers waren weer aanwezig. Dat tekent de sfeer van onze klaverjasavonden. Met elkaar maakt u er een gezellige avond van. En als men dan bedenkt dat enkele trouwe gasten(o.a. Peter, Marcel, Charles, Pieter, Bert, Ans e.a.) afwezig waren dan hebben we toch een geweldige groep bij elkaar. Houden zo…

Alle ingrediënten waren weer aanwezig om de mensen te ontvangen. Men was keurig op tijd, zodat we om 20.00 uur konden beginnen. Ook Wil was weer present om ons te voorzien van een drankje. Paul zorgde ervoor dat iedereen weer een kleine bijdrage kon doen om de organisatoren te bedanken voor hun inzet. Op de laatste avond, 17 mei a.s., zal hij een woordje richten tot deze enthousiaste vrijwilligers. Ook voor hen is het fijn om dit te blijven doen als ze zien hoeveel mensen zij een gezellige avond bezorgen.

Tussen de rondes door werden we weer voorzien van leverworst (geschonken door De Broodjesshop) en natuurlijk de warme snacks…hmmmm.

Caroline had weer gezorgd voor het administratieve werk, dus kon de windstand van deze avond bekend gemaakt worden.

1.Lina Zonsveld…………………………....met 5124 punten
2.Ernst van Norden………………………..met 5091 punten
3.Evert van Middendorp……………....…..met 5058 punten
4.Tonny Brandt……………………………..met 4961 punten
5.Lizette Vlaanderen………………….…...met 4939 punten
6.Piet Balk…………………………………..met 4896 punten
7.Herman Thijssen…………………………met 4893 punten
8.Annemieke Kruithof…………………..….met 4891 punten
9.Remco Koolbergen……………………...met 4888 punten
10.Ad Bax…………………………………..met 4879 punten

Zo te zien dat er weinig verschil is tussen plek 6 t/m 10...Elk puntje telt.

Jeroen Zijlstra zat het dichtst bij het richtgetal en kon zijn prijs in ontvangst nemen. En Jetty Schalkwijk moest genoegen nemen met de poedelprijs. De welbekende staatsloten die nog steeds geschonken worden door Vivant.

Daarna de loterij, waarin weer vele prijzen te winnen waren. Als het met kaarten niet lukt dan maar met de loterij. Velen van ons konden zodoende toch met een prijs(je) naar huis.

Op vrijdag 17 mei a.s. is dus de laatste avond van dit seizoen. Zodra de data voor het nieuwe seizoen bekend zijn, zullen wij die aan u doorgeven.

Op deze avond wordt de eindstand bekend gemaakt. U weet nog dat we elk seizoen 9 avonden klaverjassen en daarvan tellen zeven uitslagen  mee voor de eindstand. Bent u alle negen avonden geweest dan vallen de twee laagste scores af. De nummers 1-2 en 3 krijgen een prijs en de no.1 krijgt ook de wisselbeker. Deze mag dan een jaar lang pronken in uw huiskamer of prijzenkast. Mijn jaar is dan voorbij. Ik zal de beker meenemen. Wie gaat er dit jaar met deze beker naar huis????Als u op 17 mei aanwezig bent, dan komt u te weten wie dat is. Misschien bent u het zelf wel, dat zou toch prachtig zijn.

Dus tot vrijdag 17 mei a.s.. De kantine is weer om 19.30 uur open en bent u van harte welkom. En als u allen weer op tijd aanwezig bent, dan kunnen we om 20.00 uur beginnen. Natuurlijk is er ook weer een loterij waarin leuke prijzen te winnen zijn.

Piet van der Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: