Klaverjasnieuws

07 december 2016

0

November 2016

Op vrijdagavond 18 november hebben we alweer de derde klaverjasavond gespeeld van het nieuwe seizoen. En ik moet zeggen dat de opkomst deze keer niet zo geweldig was. Met onze trouwe invalkracht Sjaak kon er aan negen tafels gespeeld worden. Deze opkomst ging gelukkig niet ten koste van de sfeer en de gezelligheid. Dat was zoals we gewend zijn: ontspannen en gezellig. Maar er ontbrak toch een groot aantal trouwe kaarters/sters. Ik ga deze keer geen namen noemen, want dan zou ik misschien mensen vergeten en dan gaat men denken : ze missen mij/ons niet en dat wil ik voorkomen. Of u nu wel of niet geweest bent op 18 november, dat maakt nu niet meer uit. U bent allen weer van harte welkom op vrijdag 16 december a.s. Dan hopen we toch weer dat er minstens zoveel mensen zijn dat we weer aan 12 of meer tafels kunnen spelen. De kantine is weer open vanaf 19.30 uur en de koffie/thee met…………….staat weer voor u klaar. Daar zorgen Bob en Ger wel voor. Ook de prijzen voor het klaverjassen en de loterij staan weer keurig uitgestald. Dat is in de goede handen van Caroline en Thea. Ook de speeltafels staan klaar om u te ontvangen. Op de avond van 18 november was ook alles weer prima in orde. Achter de bar konden we Jeroen weer verwelkomen en dat is wel prettig en gezellig voor Wil. Tussendoor werden we, zoals gebruikelijk, weer voorzien van de bekende versnaperingen en……de warme snacks.

Iedereen was redelijk op tijd zodat ons streven om om 20.00 uur te beginnen weer gelukt is.  Prima ….en houden zo.

Nadat iedereen  een tafelnummer had, kon er begonnen worden. Na drie rondes was Caroline weer druk met het verwerken van de behaalde punten om de stand op te maken.

De uitslag van deze avond:

Edwin Nanninga ……………………..met 5829 punten

Annemieke Kruithof………………...met 5429 punten

Charles Thie……………………………..met 5307 punten

Marcel Brandt…………………………..met 5142 punten

Paula Brfandt…………………………...met 5079 punten

Guda van den Bos……………………..met 5028 punten

Piet Balk…………………………………….met 4990 punten

Gerda Melman…………………………..met 4933 punten

Anjo Lanenga……………………………..met 4823 punten

Bob de Leeuw…………………………….met 4782 punten

Door de wat mindere opkomst waren er natuurlijk ook minder lootjes verkocht. Gelukkig hebben een aantal mensen alsnog wat extra loten gekocht. Daarvoor onze hartelijke dank. Johan had er succes mee. Hij sleepte 4 prijzen in de wacht. Het bekende richtgetal leverde dit keer een prijs op voor Thierry Lamers. Met 4560 punten zat hij er het dichtste bij. De overbekende en felbegeerde poedelprijs werd gewonnen door Theo van Doorn met 3190 punten. We hadden deze avond twee extra sponsoren: Daan Kempe van de Broodjesshop trakteerde ons op leverworst en gekookte worst. Bakker Gerard , u allen bekend, voorzag de prijzentafel van herfststol en banketstaven. Bedankt heren voor deze gulle geste. Op vrijdag 16 december hopen we u allen weer te zien. Probeer op tijd te komen zodat we weer op tijd kunnen beginnen. Bij deze wens ik u allen alvast Fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2017.

Piet van der Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: