Klaverjassen

29 maart 2019

0

verslag van de klaverjasdrive op 15 maart

Op deze vrijdagavond hebben 52 mensen kunnen genieten van de zevende klaverjasavond van dit seizoen. En er waren weer nieuwe gezichten waaronder Jan en Carla van der Erf.

In de extra uitnodiging/herinnering via de email was al aangekondigd dat er twee organisatoren van de Samenloop voor hoop zouden komen om ons iets te vertellen over deze actie voor het K.W.F. Gelukkig was iedereen weer keurig op tijd, zodat men onder het genot van een gratis kopje koffie/thee met een speculaasje even kon luisteren naar datgene wat de dames ons wilden vertellen. Tevens was het mogelijk een lichtzak, een sleutelhanger of engeltje te kopen voor dit goede doel. Nadat alles gezegd was,  werden de beide dames nog verrast door de voorzitter van de korte baandraverij , dhr. Jos Koeckhoven. Namens de korte baandraverij bood hij een cheque van 250 euro aan. Een geweldig gebaar dat door de beide dames zeer op prijs gesteld werd. Nadat enkele foto’s van dit drietal genomen waren konden we om 20.10 beginnen met klaverjassen. Oproepkracht Sjaak zorgde ervoor dat er weer geen stilzitters waren. Dus 13 volledig bezette tafels. Wat een geweldige opkomst weer… Terwijl ik dit verslagje maak bedenk ik dan nog dat er toch een aantal zeer trouwe kaarters niet waren. Dus...

Alles was weer prima geregeld en klaargezet dus lootje trekken en aanvallen maar.

Tijdens het spelen konden er al prijzen gewonnen worden. Wat je dan tijdens het spel moest hebben vertelde Caroline. Bijvoorbeeld een mars of 70 roem. En natuurlijk waren de warme snacks er ook weer hmm, overheerlijk.  De leverworst was weer geschonken door de Broodjesshop. Op de Burg.Pabstlaan bij het tankstation achter Kwikfit kunt u deze zaak vinden. En ik kan u zeggen dat de broodjes heerlijk zijn.  Bedankt Daan.

Vivant , al jaren lang de sponsor van de staatsloten kunt u vinden in winkelcentrum Vier Meren in het centrum van Hoofddorp. Mocht u ook eens iets willen sponseren dan zal ik dat zeker vermelden.

De uitslag van deze avond:

1.    Ad Bax…………………………………met 5612 punten
2.    Fred Kapper…………………………met 5513 punten
3.    Tonny Mulder………………………met 5444 punten
4.    Petra Ravelli…………………………met 5286 punten
5.    Wim Meijer …………………………met 5024 punten
6.    Theo Brandt ………………………..met 5020 punten
7.    Nico Jonker…………………………..met 4904 punten
8.    Gerda Melman …………………….met 4880 punten
9.    Jeroen Zijlstra……………………….met 4853 punten
10.  Ger Schonhage……………………..met 4837 punten
11.   Jelle v.v.Kooij………………………..met 4817 punten  (Dit was een extra prijs!)

Carla v.d.Erf zat het dichtst bij het richtgetal van 4310. Zij had 4306 punten. Een fles Harteveld was haar beloning. Geschonken door de S.V. Hoofddorp.  De poedelprijs was voor Dirk Bouwhuis met 3305 punten. Jammer Dirk, maar misschien zit jouw geluk in het staatslot dat geschonken is door Vivant.

Op vrijdag 12 april is de volgende klaverjasavond. En mocht u nog een engeltje, een sleutelhanger of een lichtzak willen kopen dan kan dat vast wel bij Wil Hesp achter de bar. Wel doen hoor voor dat goede doel.

Hopelijk komen de “nieuwe gezichten” ook weer en degenen die verhinderd waren. Dan hebben we een super opkomst. De kantine is weer open vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur.  Komt allen op tijd…..

Piet van der Vlugt.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: