Dik verdiende remise Zondag-1 tegen koploper JOS Watergraafsmeer (2-2)

24 februari 2019

0

Niemand dacht dat het onmogelijk zou zijn, maar iedereen wist dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.

In ieder geval dacht JOS/Watergraafsmeer dat ze met een simpele overwinning zouden terug keren naar Amsterdam. Het bleek achteraf niet zo te zijn. Uitslag: 2-2.

Het was zelfs onze Revelinio Vermeer die zichzelf goed vrij zette voor de keeper: 1-0. Sergio Comvalius kreeg vervolgens een vrije doortocht naar het Amsterdamse doel en het was aan Sudibyo (JOS) te danken dat de bezoekers niet tegen een grotere achterstand aankeken. Jammer. 

Na de eerste twintig minuten kreeg JOS/Watergraafsmeer steeds meer de overhand. Dit leidde automatisch ook tot een aantal kansen. Eén van deze werd benut door Raven Bergwijn (JOS), vorig seizoen nog speler van ons S.V. Hoofddorp. Met een paar goede technische bewegingen speelde hij zichzelf langs drie verdedigers en maakte oog-in-oog met keeper Danny de Bruijn geen fout: 1-1. Vlak voor rust had Allon Koene (JOS) zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar zijn schot belandde op de lat.

Ook WIJ raakten het aluminium: in het begin van de tweede helft eindigde een vrije trap van Yannick Steffens op de lat. Hierna nam JOS/Watergraafsmeer de touwtjes weer in handen. Een voorsprong leek aanstaande. Malcolm Esajas (JOS) zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en een inzet van Koene (JOS) werd door Steffens van de doellijn gehaald.

Twintig minuten voor tijd viel helaas de 1-2 alsnog. De Bruijn reageerde niet goed genoeg op een voorzet van Richmond Bossman (JOS), waardoor Reggie Schaap (JOS) eenvoudig raak kon koppen.

Hoofddorp zette in de slotfase – met een lange blessuretijd van twee uitgebreide behandelingen – veel druk naar voren om een gelijkmaker te forceren. Revelinio Vermeer had in de 96ste minuut de 2-2 op zijn schoen, maar voordat hij kon schieten, werd hij onderuit gehaald. De toegekende penalty werd door Mohamed Chih benut, waardoor we de punten met de koploper moesten delen.

Op basis van het doelsaldo staan we nu weer op de veilige elfde plaats. SV Hillegom zakte door de 3-4 nederlaag tegen Zaanlandia naar de fatale laatste stek. DSOV deed in Uithoorn goede zaken door Legmeervogels met 1-2 te verslaan.

Bron: Het Amsterdamsche Voetbal en 433 MagazineOntvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: