Hoofddorp JO19 oefent bij FC Dordrecht

13 juli 2019

uitdaging tegen een BVO

De laatste wedstrijd van Hoofddorp O19 voor de zomerstop was er een uit tegen FC Dordrecht. De Schapenkoppen traden aan met hun O17 groep, aangevuld met enkele O19 spelers.

In de eerste 25 minuten ging de wedstrijd gelijk op. Zowel de thuisploeg als onze mannen creëerden niet echt kansen. Hoofddorp stond goed georganiseerd en wist veelal in een vroeg stadium de Dordtenaren te storen in de opbouw. De eerste goal was echter toch voor de thuisploeg en via een vrije trap werd de achterstand bij rust zelfs vergroot naar 2-0.

Na rust was de eerste grote kans voor Hoofddorp, maar deze werd helaas gepakt door de keeper. Na een kleine 10 minuten wist de thuisploeg, op dat moment tegen de verhoudingen in, de derde goal te maken. Ondanks dat bleven onze mannen ervoor gaan. Helaas werd de vermoeidheid steeds meer zichtbaar en bleek FC Dordrecht fitter te zijn in deze fase van het seizoen. Zo kon het ook gebeuren dat ze score werd uitgebouwd tot 5-0. Gelukkig wisten onze mannen nog een eretreffer te maken en eindigde de wedstrijd 5-1.

Kijkend naar de wedstrijd een terechte nederlaag, maar de uitslag had minder groot mogen zijn. FC Dordrecht was fitter en wist goed gebruik te maken van de steeds groter wordende speelruimte.

Voor onze O19 is de zomerstop nu ook aangebroken. Na die zomerstop zal dit team, net als andere jeugdteams uit de opleiding, vaker de krachten gaan meten tegen BVO’s.