JO15-2 wint finale 433 Magazine toernooi

08 december 2017

prachtige finale zet kroon op spannend toernooi

Wat een feestje was het toch weer, de finalepoule van het 433 magazine JO14 & JO15 toernooi! Heel even was het nog spannend, zou het weer wel of niet meezitten, maar na het weekend bleek dat de weergoden het toernooi gunstig gezind waren. Het werd zelfs iets warmer en de regen bleef weg. Prima weer voor een prachtige finale avond!

De poulewinnaars stonden al te wachten en er werd, vooraf aan de finale, nog druk overlegt tussen teamspelers, leiders en trainers.

Alle feiten, welke in het voordeel en tot een eventuele overwinning zouden kunnen leiden, werden uitgewisseld en vol verwachting (het was tenslotte 6 December) kwamen de eerste 2 teams het veld op. Allereerst was het de beurt aan de JO15-2 om uit te komen tegen de JO14-2, welke met 9 (leeftijd en klasse verschil) tegen 5 penalty’s mocht aftrappen. JO15-2 bleek, nog niet helemaal op scherp te staan (of veel pech te hebben) daar waar de JO14-2 bijna elke penalty maakte, waardoor het na de penalty’s 2 – 7 voor de JO14-2 stond. Ook gedurende de eerste helft van de wedstrijd, volgend op de penalty’s, leek het erop dat de JO14-2 de winst vasthield en waren beide partijen zeer aan elkaar gewaagd. Hierdoor was de uitslag, tijdens de helftwissel, nog altijd in het voordeel van de JO14-2.

De tweede helft sloeg de JO15-2 echter genadeloos toe en wist men de veldwedstrijd met 7-0 winst af te sluiten.

Tweede match was tussen de JO14-2 en de JO15-4, waarbij de JO14-2, vanwege leeftijd verschil, 3 penalty’s meer mocht nemen. Ook hier wist de JO14-2 bijna alle penalty’s raak te schieten, terwijl de JO15-4 nog even op moest starten, resulterend in 7-2 voorsprong voor de JO14-2. JO15-4 pakte echter tijdens de veldwedstrijd snel punten terug en wist met diverse aanvallen over de rechterflank al snel de gelijkstand en uiteindelijk voorsprong te bemachtigen. Eenmalig wist ook de JO14-2 nog een goal te maken, maar de einduitslag van de veldwedstrijd pakte uiteindelijk toch in het voordeel van de JO15-4 uit, resulterend in een 1-7 velduitslag waarmee matchwinst voor dit team.

De laatste poulewedstrijd was die tussen de JO15-4 en de JO15-2. Het toeval wilde dat beide teams met een gelijk aantal punten uit de vorige matches kwamen en dus was de einduitslag van deze finalematch zeer bepalend voor de 1e of 2e plek. JO15-4 mocht vanwege het klasse verschil, gecompenseerd door het leeftijd verschil (half de JO15-2 is 13 jaar), 7 penalty’s nemen tegenover 5 penalty’s voor de JO15-2 en wist deze keer wel (bijna) alle penalty’s raak te schieten. Ook de JO15-2 stond ditmaal op scherp en wist zelfs alle penalty’s in een punt om te zetten. Hierdoor was de stand zelfs na de penalty’s nog altijd nagenoeg gelijk, met 6 – 5, een puntje in het voordeel van de JO15-4. Tijdens de veldwedstrijd liet de JO15-2 de kaas echter niet van het brood eten en scoorde genoeg goals om de match op winst te zetten, einduitslag 6 – 11 voor de JO15-2.

Daarmee is de JO15-2 poulewinnaar geworden van de 433 Magazine toernooi finale 2017! JO15-4 heeft de 2e plaats bemachtigd en JO14-2 is derde geworden (maar wel penalty winnaar tijdens deze finaleavond J). Alle teams hebben een zeer mooie prestatie neergezet, gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!

S.V. Hoofddorp wil hierbij 433 magazine en de sponsoren bedanken voor al het enthousiasme en tevens de mooie bekers en prijzen welke beschikbaar zijn gesteld. We hopen erop dat 433 Magazine en sponsoren ook komend jaar weer onderdeel uit willen maken van dit toernooi. Ook wil de toernooileiding spelleiders Stefano, Marco en Aron Levi bedanken voor het fluiten en vlaggen tijdens de finale. Mede door jullie inzet is ook deze finalepoule weer vlot en prettig verlopen. Als laatste nog een dank aan de bardienst/leiding, voor alle chips en drinken tijdens de diverse poelavonden.

Graag tot volgend seizoen, we hopen dan weer medio September te kunnen starten.

Remco Bekker en Jeroen Biesheuvel
de Toernooi leiding