Jeugdopleiding maakt zich op voor nieuwe seizoen | UPDATE

09 april 2019

Veel trainersposities al ingevuld

SV Hoofddorp is vanaf de winterstop al bezig om alle voorbereidingen te treffen op het nieuwe seizoen. Ook in het komende seizoen wil de Technische Jeugdcommissie de jeugdopleiding verder professionaliseren, zodat we onze spelers nog meer kunnen bieden en kunnen gaan ontwikkelen.

Trainers seizoen ‘19/’20

SV Hoofddorp is verheugd te melden dat we voor komend seizoen de volgende trainers hebben vastgelegd.

• Max Goulooze - O19-1
  • Marcel Rabbers - O17-1
  • Tijmen Wels - O16-1 (of O17-2)
  • Wouter van Rooijen - O15-1
  • Frank Havenaar - O15-1
  • Nick Kaldenbach - O15-2
  • Jordy Zegstroo - O14-1
  • Mitchell Pauwels - O13-1
  • Khalid Abaaslama - O12-1
  • Jan Niemeijer - O10-2
  • Nick Hoek - O9-1
  • Lahoucine Ait Bajja - O9-2
  • Ruud Rijkenberg - Keepertrainer O10 t/m O12

Technisch Jeugdcommissie seizoen ‘19/’20

• Martijn Blijleven - Hoofd Jeugdopleiding
  • Remco van Poeteren - TJC Bovenbouw
  • Steve Wiersma - TJC Onderbouw
  • Raymond Verhagen - TJC Meisjes
  • Ruud Rijkenberg - TJC keepers
  • Dennis Grimbergen - Hoofd Scouting

In de komende periode verwachten we de overige posities in de trainersstaf en TJC in te kunnen vullen.

Nieuwe wedstrijdvormen – O12-1 gaat 8v8 spelen

In dit huidige seizoen speelt de O12 als O13-2007-1 in een 11 tegen 11 competitie. Deze speciale competitie is in het leven geroepen om de teams die 9 tegen 9 speelden een seizoen eerder, een juiste stap aan te bieden. Voor komend seizoen stopt die competitie te bestaan en was de keuze om onze O12 groep in de 8 tegen 8 te laten spelen of in een leeftijdsgroep ouder.

SV Hoofddorp is ervan overtuigd dat het spelen in de 8 tegen 8 een betere keuze is in de ontwikkeling van onze spelers. Derhalve zullen onze O12 selectieteams (O12-1 en O12-2) uitkomen in de 8 tegen 8 competitie in het seizoen ‘19/’20.

Wijziging opleidingspiramide – Mixteams verdwijnen

De huidige TJC heeft dit seizoen mede gebruikt om de mixteams O13-2 en O15-2 te evalueren. Hierbij zijn wij tot de mening gekomen dat de eerstejaars spelers in deze groepen onvoldoende ontwikkelkansen krijgen. Toch vinden we het wel belangrijk een brede groep spelers de gelegenheid te geven zich op selectieniveau te ontwikkelen.

Derhalve zal komend seizoen de opleidingspiramide worden verbreed. Dit betekent dat we met ingang van komend seizoen de volgende teams als selectieteams aanmerken in de leeftijden O12 t/m O15:

• O15-1 en O15-2 (volledige groep zal uit 30 spelers bestaan)
  • O14-1 en O14-2 (volledige groep zal uit 30 spelers bestaan)
  • O13-1 en O13-2 (volledige groep zal uit 30 spelers bestaan)
  • O12-1 en O12-2 (volledige groep zal uit 20 spelers bestaan)

Update per 11 april:

Deze week is het bestuur van S.V. Hoofddorp weer rondgekomen met een drietal trainers voor het komende seizoen.

Nick Kaldenbach verlengt zijn trainersschap bij de vereniging. Nick heeft de afgelopen jaren laten zien een gedreven trainer te zijn die spelers echt kan ontwikkelen, zodat zij het seizoen erop een gooi kunnen doen naar het eerste team. We zijn dan ook blij dat Nick ook komend seizoen weer de O15-2 onder zijn hoede neem, alleen dit keer wel in een andere vorm (zie wijziging piramide).

Voor de O16-selectie hebben we met Tijmen Wels een nieuw gezicht. Tijmen komt over van buurvereniging SV Overbos waar hij de O17-selectie onder zijn hoede had. Tijmen is in het bezit van TCIII Jeugd en zal komend seizoen onze O16 selectie onder zijn hoede krijgen. We zijn nog aan het onderzoeken of we deze groep als O17-2 gaan laten spelen (zoals nu het geval) of dat wellicht spelen als O16-1 in een speciale competitie beter past bij de ontwikkeling van deze spelers.

Als laatste hebben we voor onze O12-1 ook een nieuwe trainer weten te vinden. Khalid Abaaslama is in het bezit van TCIII en heeft bij diverse Amsterdamse verenigingen onderbouw teams getraind. Khalid werkt daarnaast in het onderwijs en heeft dan ook de gewenste pedagogische achtergrond.

We zijn blij dat we deze drie trainers kunnen toevoegen aan onze staf. Tijmen en Khalid verwelkomen we bij onze club en we wensen alle drie de trainers alvast veel plezier en succes voor het nieuwe seizoen.