Interview trainer en oud-Stars-deelnemer Bart Ruygh

11 april 2017

‘We gaan er ook dit jaar weer drie hele leuke dagen van maken’!

Interview met Trainer en oud deelnemer Bart Ruyg:

-Wat is voor jou de reden dat jij training geeft op de Stars Voetbaldagen?

De reden dat ik bij Stars in Their Eyes trainer ben geworden is, omdat ik vanaf het eerste jaar mee heb gedaan als voetballer en het erg leuk vind, om met de kids samen er 3 hele leuke dagen van te maken!

-Bevalt het training geven op de Stars in their Eyes dagen?

De trainingen bevallen prima, alleen denk ik wel dat we aan wat vernieuwing toe zijn. De kids die voor het eerst mee doen vinden alles leuk, omdat het allemaal nieuw is, maar de kids die al een aantal keer hebben mee gedaan zijn wel toe aan iets nieuws. De organisatie is hier al weer druk mee en maakt er weer een mooi programma van.

-Vind je dat de Stars in their Eyes dagen goed georganiseerd worden?

Zelf vind ik dat de trainingsdagen erg goed georganiseerd worden. Vanaf het eerste moment dat de kids het terrein opkomen, tot het laatste moment dat de trainers weggaan na de afsluitende vrijwilligers barbecue! Er zijn voldoende materialen, voldoende eten en drinken, etc!

-Wat vind jij van de laatste dag van Stars in their Eyes?

De laatste dag van de Stars in their Eyes vind ik persoonlijk de leukste dag, in het ochtenddeel zijn we nog bezig met voetbalactiviteiten, maar zodra de lunch erin zit zijn de kids niet meer te houden omdat ze weten dat het Waterpretpark voor ze klaar staat en dat vind 99.9% het leukste van de Stars in their Eyes!

-Wordt het eten en drinken voor de trainers ook goed geregeld?

Het eten en drinken voor de trainers wordt heel goed geregeld. ‘s Morgens worden ze op het veld voorzien van koffie, thee of water op het voetbalveld en 's middags wordt dit nog een aantal keer gedaan! In de lunchpauze staan er op aparte tafels genoeg belegde broodjes klaar voor de trainers en mochten ze op zijn kunnen we nog om extra broodjes vragen!

- Hoe ziet een trainingsdag er uit en wat voor soort oefeningen komen er in voor ?

De training van een Stars in their Eyes voetbaldag begint wanneer de trainer het complex opkomt en de training klaar gaat zetten voor het ochtenddeel, vaak wordt er in het ochtenddeel specifiek getraind op aanvallen of verdedigen, dan doen we oefeningen als, 1 tegen 1 -> 2 tegen etc. Dit zijn oefeningen met de nadruk op aanvallen, maar je kan ze natuurlijk ook gebruik om het verdedigen te verbeteren! Na het ochtenddeel is het tijd voor de lunch, dan kunnen de kids lekker tot rust komen en energie naar binnenwerken voor het middagdeel. Het middagdeel bestaat vaak uit wedstrijdvormen, 4 tegen 4, goalmaster, penalty bokaal en de 10 kamp, aan het einde van de Stars in their Eyes voetbaldagen is er voor elk wedstrijdelement een individuele winnaar, ook is er prijs voor het team te winnen en deze kan je winnen wanneer je met je team er elke dag voor zorgt dat jullie de schoonste kleedkamer hebben en zorgen dat jullie je netjes gedragen en dat is natuurlijk een leuke afsluiter om te winnen!