Goed verlicht van- en naar de club

23 oktober 2018

0

Check je fietsverlichting! De dagen worden korter. Grote kans dat je dus in het donker van- en naar de training gaat. Controleer daarom of alles werkt aan je fietsverlichting en verklein de kans op ongelukken!

Onderzoek wijst uit dat het risico op een fietsongeluk in het donker hoger is dan bij daglicht. Het is daarom extra belangrijk om je verlichting in deze tijd van het jaar goed op orde te hebben. Steeds meer aanbieders van fietsverlichting maken gebruik van LED waardoor je goed zichtbaar bent. Je kan deze verlichting vastmaken aan je stuur- en zadelpen of vastmaken aan je kleding. Zo word je niet over het hoofd gezien door automobilisten.  

Verplicht

Naast dat het veilig is om goede verlichting op uw fiets te hebben is het ook nog eens verplicht. Niet alleen het hebben van verlichting is verplicht, maar ook de manier waarop de verlichting wordt gebruikt gaat gepaard met regels. Zo mag de verlichting die naar voren schijnt niet knipperen. Ook de kleur van de verlichting is belangrijk. Zo moet het achterlicht rood te zijn en het voorlicht wit of geel.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: