Stars in their Eyes: Oproep gastgezinnen

04 augustus 2017

In verband met bezoek Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam aan S.V. Hoofddorp.

STARS IS op zoek naar gastgezinnen voor kinderen uit Zuid-Afrika die naar Nederland komen in het kader van de samenwerking van onze vereniging met Stars in their Eyes!

Bezoek van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam aan s.v. Hoofddorp

In 2012 is een schoolvoetbalteam uit Zuid-Afrika op bezoek geweest bij s.v. Hoofddorp.

Dit was een rechtstreeks gevolg van de samenwerking van onze vereniging met de stichting Friends of Stars in their Eyes Foundation.  s.v Hoofddorp steunt al bijna tien jaar deze stichting en via onze jaarlijkse Stars in their Eyes Voetbaldagen zamelen wij geld in om kinderen uit achterstandsgebieden in Zuid-Afrika de mogelijkheid te bieden om naar school te gaan en te kunnen sporten. De jongens van het voetbalteam  van een middelbare school in het township Cloetesville, vlakbij Stellenbosch,  hebben de afgelopen drie jaar auto’s gewassen en allerlei klusjes gedaan om een vliegticket bij elkaar te sparen om ook nu weer met een team naar Nederland te kunnen komen.

Bijzondere ervaring

Dit is voor deze kinderen een bijzondere ervaring. De meesten zijn nog nooit buiten hun dorp geweest en hebben geen idee hoe het in een ander land is. Zij doen hier ervaring op door scholen te bezoeken, in contact te komen met Nederlandse kinderen en iets te proeven van onze cultuur.

De kinderen die vijf jaar geleden in Nederland geweest zijn hebben zoveel geleerd hier waarmee zij terug in Zuid-Afrika iets hebben gedaan. Zij werden bij terugkomst  gezien als bijzonder omdat zij over zee (in het buitenland) zijn geweest en ervaringen hebben opgedaan die anderen niet hebben. Hierdoor werden zij gezien als een soort leiders. De meeste van deze kinderen hebben na terugkomst in Zuid-Afrika die leidersrol in hun dorp opgepakt en zijn met jongere kinderen aan de slag gegaan als sportleider. Hierdoor bieden zij de jongere kinderen weer een kans om te sporten en zo uit de greep van drugs en criminele bendes te blijven. Op deze manier wordt de groep kinderen die een ander alternatief hebben dan drugs en criminaliteit steeds groter. Dat is ook het belangrijkste doel voor Friends of Stars in their Eyes Foundation.

Schoolteam Cloetesville bezoekt Nederland

Van 27 september 2017 t/m 9 oktober 2017 zal opnieuw dus een schoolteam uit Cloetesville Nederland bezoeken. Zij zullen deze periode een drietal voetbalverenigingen en plaatsen bezoeken die ook samenwerken met Friends of Stars in their Eyes Foundation en daar overnachten.

Zij starten in Hoofddorp van woensdag  27 september en gaan zondag  1 oktober door naar vv Rhoon in Rhoon. Op donderdag 5 oktober gaan zij naar cvv Blauw Wit 34 in Leeuwarden. Op zondag 8 oktober komen ze in de loop van de dag weer naar Hoofddorp waar zij overnachten om maandag 9 oktober weer terug te vliegen naar Zuid-Afrika.

Vijf jaar geleden is het ons als s.v. Hoofddorp gelukt om de jongens onder te brengen bij gastgezinnen (thuis bij jeugdspelers van s.v. Hoofddorp). Het zou echt fantastisch zijn om dat dit jaar weer te kunnen doen. Het is voor de Zuid-Afrikaanse jongens een belevenis om mee te draaien in een Nederlandse familie.

Overdag worden de jongens op sleeptouw genomen door vrijwilligers van s.v. Hoofddorp en Friends of Stars in their Eyes Foundation. Ook de avonsmaaltijden zullen in gezamenlijkheid georganiseerd worden, waarbij de gastgezinnen ook uitgenodigd worden.

Gastgezinnen en begeleiders gezocht

Wij zoeken voor ca 18 jongens (leeftijd 14 -16 jaar) en 5 begeleiders (docenten) gastgezinnen voor 27 september  t/m  30 september (1 oktober gaan zij naar Rhoon), dus voor 4 nachten. Ook zoeken wij voor de nacht van 9 op 10 oktober voor dezelfde groep slaapplaatsen.

Als je denkt dat is niet alleen een belevenis voor de jongens uit Zuid-Afrika maar ook voor mijn kind(eren) en familie, meldt je dan alsjeblieft aan via email: c.schuthof@quicknet.nl

Wij hopen op veel reacties.

S.V. Hoofddorp

Organisatie Stars in their Eyes Voetbaldagen