Finale 433 toernooi

31 oktober 2019

ook dit keer een groot succes

28 Oktober 2019, Finale 433 Magazine toernooi 2019 JO14/JO15/MO15 poule.

De herfstvakantie was nog niet ‘koud’ voorbij of de finale van het 433 toernooi werd gestart op maandag de 28e. Teams waren zich al druk aan het warmlopen alvorens de leiding van het toernooi zich meldde en in overleg met de club werd ook dit jaar de finale avond weer op het hoofdveld gespeeld. (Trainers van de JO16-1, JO17-1 en Dames 1, dank voor jullie medewerking!!).

De wedstrijdavond kampioenen, die het deze avond tegen elkaar op gingen nemen, waren de JO14-2, de JO14-5 en de JO15-4.

Nog niet eerder was het verschil zo groot, qua competitie indeling, tussen het hoogst spelende deelnemende team de JO14-2 en de beide breedtesport teams.

Allereerst werd er ook deze finale avond weer gestart met de, voor het 433 magazine toernooi, zo kenmerkende penalty’s.

Om een sportieve voorsprong voor de beide breedtesport teams te creëren was van te voren afgesproken dat de JO14-2, welke hoofdklasse speelt, 5 penalty’s minder zou krijgen dan de JO14-5 en de JO15-5 welke 3e en 4e klasse spelen. Na het nemen van teamfoto’s, door de 433 magazine fotograaf, werd al snel gestart met de penalty’s.

1e serie aan penalty’s, tussen JO14-2 en JO14-5 werden door de beide teams goed benut met diverse prachtige goals, eindigend in een 5 tegen 9 uitkomst met voorsprong voor de JO14-5.

2e serie aan penalty’s, tussen JO15-5 en JO14-5 gaf de JO15-5 ook geen enkel puntje weg, waarmee de tussenstand in 5 – 3 resulteerde voor de JO15-5.

3e en laatste serie aan penalty’s, tussen JO15-5 en JO14-2 werd wederom zeer goed benut door de JO15-5 (slechts 1 misser) en iets minder door de JO14-2, waardoor er een flinke achterstand ontstond voor de JO14-2 (tussenstand 9 – 2). Om het verschil in winstpunten goed te maken, kon de JO14-2 niet wachten om de wedstrijd te starten en de achterstand in te lopen..

Na een korte pauze werd gestart met de wedstrijden, allereerst de JO14-2 tegen de JO14-5. Hoewel de JO15-4 in eerste instantie goed stand hield en zelfs een aantal keren uit wist te breken, nam de JO14-2 uiteindelijk toch de overhand en wist men in de eerste helft al 2 goals te maken gevolgd door nog 4 goals in de 2e helft. Uitslag van de voetbal wedstrijd; 6-0 winst voor de JO14-2.

De 2e wedstrijd zou, qua competitie indeling van beide teams, gelijkwaardiger moeten zijn, maar niets was minder waar. De JO15-5 was er toch wel op ingesteld om flink wat winstpunten te pakken. De JO14-5 was daarentegen nog onder de indruk van de vorige wedstrijd en probeerde er wel door te komen, maar bereikte het goal van de 15-5 net niet. JO15-5 wel en na 5 goals wist het team de wedstrijd met winst af te sluiten. Daarmee werd de laatste wedstrijd een spannende, aangezien JO14-2 best al wat puntjes was ingelopen en bij een eventueel zelfde uitslag als tegen de JO14-5 finalewinnaar kon worden.

Er werd daarom hevig gestreden om de winstpunten. Beide teams waren aanvankelijk aan elkaar gewaagt, maar later in de 1e helft wist de JO14-2 toch een goal te maken snel gevolgd door een 2e. JO14-2 rekende zich al naar de winst toe en bij nog 4 goals zou dit zeker gelukt zijn, maar de weerstand vanuit de JO15-5 was ook niet gering. Daarmee wist de JO14-2 de 2e helft met winst af te sluiten (waarmee zeker de sterkste ‘wedstrijd’partij waren) maar kwam men net 2 punten tekort om 433 magazine kampioen te worden.

De JO15-5 wist zich daarmee op totaal aantal punten, toernooi winnaar van het 433 magazine toernooi te maken, kort erop gevolgd door de JO14-2 en op de 3e plek de JO14-5 kampioenen.

Maar niet getreurd voor de 2e en 3e prijs winnaars, want dit jaar had 433 magazine wel heel erg zijn best gedaan: Zowel het 1e team als het 2e team kregen shirts, met dank aan de firma Decroware & gifts en de firma Jaco. En ook de 3e prijs winnaar ontving een mooie prijs, namelijk een bezoek aan Hoofddorpsch Friethuys! Dus alle teams blij waarna ook nog een aantal vrijwilligers in het zonnetje werd gezet.

SV Hoofddorp wil Marnix / 433 Magazine & redactie, Decro Wear & Gifts, Van der Storm, Auto 2000, Kesbeke en het Hoofddorpsch Friethuys bedanken voor de sponsoring van dit mooie toernooi en voor de prachtige prijzen. Ook willen Marnix, Jeroen en Remco scheidsrechter Stefano nogmaals bedanken voor het leiden van ALLE 433 magazine wedstrijden. Hiernaast ook dank aan Milo en Kayra, die dit jaar hielpen bij het toernooi en ook dank aan Jeroen & SV Hoofdorp voor beschikbaar stellen van limo en chips.

Het was weer een mooi 433 magazine toernooi, zowel voor de JO13/MO13 als voor de JO14/JO15/MO15 poule en wat hebben we een geluk gehad met het weer!!

Groeten van de toernooi commissie Remco en Jeroen.

Voor meer informatie lees ook de site van 433 magazine