Energybattle gestart

29 november 2016

aftrap 15 november

Op 15 november j.l. heeft de aftrap plaats gevonden van de "Energybattle", de grote energiebesparingswedstrijd tussen de zeven sportverenigingen in de Haarlemmermeer.  Na het in de wacht slepen van de 2e prijs in 'het Groenste idee van de Haarlemmermeer" hebben de initiatiefnemers vanuit MHC De Reigers, bij alle zeven verenigingen een electronisch monitoring systeem aangelegd, waarmee iedere vereniging per electrische groep het verbruik kan zien, registreren, nazoeken en analyseren. Deze wijze van monitoren is véél gedetailleerder dan periodiek de meterstand opnemen, want die geeft 'slechts' inzicht in het totaal verbruik van electriciteit.

Het wedstrijdelement in de énergybattle bestaat uit drie elementen, namelijk:

1. het op clubniveau besparen van electriciteitsverbruik op het sportcomplex
2. het actief informeren én betrekken van leden via de ter beschikking staande communicatie middelen bij de "Energybattle"
3. het energiebewustzijn van leden verhogen en hen stimuleren energiebesparende maatregelen óók in de privesfeer te treffen, middels leuke aanbiedingen op het gebied van overstappen naar 'groene energieleverancier', aanschaf van 'zonnepanelen' of 'zonneboiler' of andere aantoonbaar getroffen energiebesparingmaatregelen getroffen vanuitde lidmaatschapsrelatie met de deelnemende club.

Deze wedstrijdelementen leveren de deelnemende clubs punten op, welke leiden tot een ranglijst. De club met de meeste punten wint aan het eind uiteindelijk de "Energybattle". Het bijzondere van deze wedstrijd is dat er per definitie alléén maar winnaars zijn! Immers energiebesparing in iedere vorm levert financiële winst op ! Op clubniveau, maar ook op in de privésfeer.

Voor meer informatie én inzicht in de spelregels van de wedstrijd en het actuele energieverbruik van de deelnemende verenigingen, ga naar: https://www.energybattle.nu/. Volg de tussenstand van de energybattle op https://www.energybattle.nu/index.php/tussenstand