Geen hervatting voetbalcompetitie

01 april 2020

en geen eindstanden voor dit seizoen

Met het oog op de op 31 maart door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden hervat. De KNVB ziet namelijk helaas geen mogelijkheid om de amateurcompetities op een gewenste manier uit te spelen. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs bovendien geen scenario om wedstrijden door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie al op 4 juli start in één derde deel van Nederland.
We vinden het ontzettend spijtig dat onze leden en de vele ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.

Geen eindstanden dit seizoen:
Omdat dit seizoen de competities dus niet meer worden hervat, heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/2021, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van de competitie is er geen eindstand op basis waarvan de KNVB vindt dat een eerlijke promotie/degradatie kan worden toegepast. Wij zijn als bestuur van S.V. Hoofddorp van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen juist niet. Dat laatste is uiteraard zeer spijtig, maar gezien de situatie helaas niet anders.

Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.