Eerste avond van seizoen 2015-2016

06 oktober 2015

0

12 volle tafels gaan de strijd aan

Op vrijdag 18 september is er weer begonnen met de eerste klaverjasavond van het seizoen 2015/2016. Via Paul Hesp hebben de mensen, die hun email-adres hebben doorgegeven, daarvoor een bericht ontvangen. Wat deze service oplevert bleek wel bij de opkomst van deze avond. Maar liefst twaalf tafels konden er bezet worden. Dus achtenveertig personen om hun geliefde spelletje te spelen. Onder hen ook de 94 jarige Ome Jan Tameris. Lange tijd kon hij  niet komen, maar dankzij zijn zoon, die hem heeft gebracht, was hij weer present. Terug kon hij meerijden met Fried Dietz. Klasse, want hij heeft weer een ouderwets gezellige avond gehad en we hopen hem nog vaak te zien. Vol enthousiasme hebben de dames en heren van de organisatie weer hun best gedaan voor de twee prijzentafels. Het zag er prima en aantrekkelijk uit.Ook de bezetting achter de bar, Wil en Jeroen, was present. Bij binnenkomst stond de gratis koffie/ thee met een koekje weer klaar. Daar zorgen Bob en Ger wel voor. Zij zorgen ook voor dat de tafels en stoelen klaar staan. Zonder al deze mensen zou het niet mogelijk zijn om deze avonden te organiseren.

Om ongeveer 20.15 uur kon een ieder weer een nummertje halen en plaatsnemen bij de aangegeven tafel . De sfeer was als vanouds: gezellig en niet met het mes op tafel. Tussen de rondes of tijdens het kaarten werden we voorzien van nootjes en een stukje kaas, maar de warme snack is toch het meest in trek. Bij het rondgaan daarmee werd Thea geholpen door de zoon van Linda en Maikel. Prima...Na drie rondes kon de stand weer opgemaakt worden door Caroline. Ondanks allerlei gedoe er omheen wist zij dat weer prima in goede banen te leiden. Ze bleef serieus aan het werk .

Jaap Streefkerk zat het dichtst bij het richtgetal en kon een mooie prijs in ontvangst nemen die beschikbaar wordt gesteld door Ria  van Scheppingen. Helaas was hij al naar huis. Ook waren er weer éénvijfde loten te winnen die geschonken worden door Vivant .De poedelprijs ging naar Ferry Kruithof met 3456 punten. Zijn zus Linda werd op één na laatste. Ik weet dat ze dat veel beter kunnen. Het goede voorbeeld werd gegeven door hun moeder Annemieke. De kinderen zullen vast laten zien dat het een vergissing was. Succes...

rangschikking
1 John Ravelli 5518
2 Annemieke Kruithof 5416
3 Bert Dooijeweerd 5379
4 Ellie Barneveld 5214
5 Paula Brandt 5184
6 Anjo Lanenga 4998
7 Harry Bezuyen 4978
8 Carla Balm 4968
9 Siem Lamers 4964
10 Pieter Meijers 4960

Johan Harskamp viel net buiten de prijzen met 4929 pnt

De tweede klaverjasavond is op vrijdag 16 oktober a.s. Ook dan bent u weer van harte welkom. Neem iedereen mee waarvan u weet dat hij of zij ook kan en wel wil klaverjassen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Mocht u verhinderd zijn dan geef ik alvast door dat er op vrijdag 20 november weer gespeeld wordt. Zegt het voort en we zien elkaar in de kantine van de SV Hoofddorp. Vanaf 19.30 uur kunt u komen en we starten om 20.00 uur, als u ook op tijd bent.

Piet van der Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: