Dik verdiende winst Zondag1 op SV Hillegom (2-1)

15 oktober 2017

Enerverende streekderby.

Het was niet het mooiste voetbal dat beide partijen op de groene mat legden. Moet ook Jeffrey Verschoor van het jubilerende S.V. Hoofddorp (90 jaar) toegeven. Maar als je na 96 minuten met 2-1 van diezelfde mat mag afstappen, dan maalt niemand er niet meer om hoe die 2-1 tot stand is gekomen. Als je Hoofddorpfan bent en als je niet Jeffrey Verschoor heet. Want die wil dinsdag nog wel even een gesprek met één speler voeren over zijn ondoordachte en domme reactie. Een slaande beweging die hem meteen rood opleverde.

"Daarmee benadeelt hij niet alleen zichzelf want het betekent een schorsing, maar hij benadeelt ook het team. Door die kaart stonden we ineens met tien tegen elf een voorsprong van 2-1 te verdedigen. Die laatste minuten duurden wel heel erg lang. Maar het is gelukt. Met - ik geef toe - meer vechtvoetbal dan oogstrelend spel."

"Maar", voegt hij er meteen aan toe: "Ik weet zeker dat dat er wel aan zit te komen, want enkele belangrijke spelers komen terug van een blessure. Zodra die hun wedstrijdritme weer hebben, komen ook de automatismen terug en wordt het spel ook een stuk beter."

Door de winst staat Hoofddorp nu negende met 5 uit 4. Hillegom deelt de onderste plaats met Assendelft en Velsen (alle drie 1 uit 4).

(bron: HCNieuws.nl)