Chris Schuthof geëerd bij afscheid als Hoofd Jeugd Opleidingen

28 juni 2018

20 jaar intensief actief bij vorming jeugdbeleid

Chris Schuthof (m) ontving tijdens de Algemene Voorjaars Ledenvergadering het lidmaatschap van verdienste van onze vereniging. Bestuurslid voetbalzaken Benno Peperkamp (r) roemde de ruim 20 jaar succesvolle invulling van Chris’ taak als Hoofd Jeugdopleidingen, waarbij grote vooruitgang én successen werden geboekt. Voorzitter Rogier Uivel (l) speldde de onderscheiding bij Chris op.

Uit de speech van Benno Peperkamp voor Chris Schuthof

Beste Chris,

Na bijna 20 jaar heb je besloten om te stoppen als Hoofd Jeugd Opleidingen van onze club. Dat is een lange periode waarbij je jouw stempel op de jeugdopleiding hebt kunnen zetten. Eigenlijk weet ik niet beter dan dat jij deze functie altijd al hebt bekleed en met mij zijn dat er waarschijnlijk velen. Vanuit het bestuur waarderen we je energie, inzet en toewijding en zijn we je dankbaar voor het niveau waarop onze jeugdopleiding zich nu bevindt. Door jouw inzet ligt er een helder beleid en we hebben met elkaar de afgelopen jaren mooie stappen gezet. Het verkrijgen van de Regionale Certificering van onze jeugdopleiding door de KNVB is daar een tastbaar bewijs van. Ditzelfde geldt voor de Ster status die wij als partner van Ajax hebben verkregen. Dit krijg je niet zomaar. Zonder jou, was dit niet gelukt. Onze eerste jeugdselectieteams de O19, de O17, de O15 en de O13 spelen allemaal op divisieniveau, waardoor onze spelers de kans krijgen om te worden uitgedaagd op een hoog weerstandsniveau.  Hierdoor zijn ze in staat om zichzelf maximaal te ontwikkelen. Daarnaast spelen de andere selectieteams in de overige leeftijdscategorieën ook op de hoogste niveaus.

Talentvolle spelers van verenigingen om ons heen willen graag bij onze club spelen om zich verder te ontwikkelen. Bovendien zijn spelers van S.V. Hoofddorp vertegenwoordigd in de KNVB selecties. Daarbij worden ieder jaar spelers uitgenodigd voor stages bij BVO’s en is er een aantal voormalig S.V. Hoofddorp spelers actief in de Eredivisie, de Jupiler League en zelfs in het buitenland. Ik ga de namen niet allemaal noemen maar de shirts daar aan de wand zijn mooie tastbare resultaten. Opnieuw een bewijs van de kwaliteit van onze jeugdopleiding, mede dankzij jou!

Aan de ander kant, geldt natuurlijk ook dat je het gedurende de afgelopen jaren niet iedereen naar de zin hebt kunnen maken. Selectievoetbal houdt nu eenmaal in dat er keuzes moeten worden gemaakt. Dat is niet gemakkelijk en leidt uiteindelijk ook tot teleurstellingen. Ik heb gezien dat je deze lastige afwegingen altijd zorgvuldig, in teamverband en op basis van inhoudelijk argumenten hebt gedaan en dat je de interactie met spelers en ouders niet uit de weg bent gegaan. Hiervoor mijn complimenten. Daarnaast heb je je met veel enthousiasme ingezet voor de relatie met voetballers in Zuid Afrika via de door jou georganiseerde “Stars in Their Eyes” voetbaldagen. Een bijzonder initiatief en mooie traditie waarvan ik hoop dat je er nog lang mee doorgaat. Ik heb van nabij mogen ervaren wat dit voor de jongens die hier naar toe komen betekent. Voor hen is dit een “Life changing moment”.

Afsluitend, aan ons de taak om jouw werk voort te zetten en de jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp opnieuw verder te brengen en uit te bouwen. Voorwaar geen gemakkelijke taak. Ik wil je nogmaals bedanken voor jouw inzet voor de club en wil je mededelen dat het bestuur van S.V. Hoofddorp heeft besloten om jou als blijk van waardering voor te dragen als “lid van verdienste” van de club. Een mooie onderscheiding die ervoor zorgt dat jouw naam nog lang voortleeft in de analen van de club. Ik hoop je hier nog vaak langs de velden aan te treffen en wens je het allerbeste. Bedankt voor onze samenwerking.