S.V. Hoofddorp in de EnergyBattle; Call to action!

31 januari 2017

0

Met de toelichting door de organisatie van de Energy Battle op onze Algemene Najaars Ledenvergadering over de inhoud van de energy battle is duidelijk geworden dat iederéén bijdraagt aan het resultaat! In positieve- of negatieve zin!

De tussenstand na week 3 in 2017 (per 22-1 j.l .) laat zien dat we op dit moment lekker op weg zijn. S.V. Hoofddorp is zelfs maandwinnaar geworden tijdens de periode half december – half januari. Zie pagina van energybattle En dat alleen door slim om te gaan met in ‘rust’ zetten van stroom verbruikende apparatuur tijdens de voetballoze periode. We gebruikten structureel minder elektriciteit dan het seizoen-gecorrigeerde gemiddelde van de afgelopen 3 jaar. Zie het resultaat in dit schema.

Maar dat is nog géén reden om tevreden te zijn! Wat kan jij doen om ons béter te laten presteren in deze battle ? In deze en komende publicaties zoomen we telkens in op één aspect. In  deze publicatie staat zuinig met energieverbruik op de club centraal.

Zuinig zijn met energieverbruik op de club.

1. Voor iedereen ! Binnenkort zul je in een aantal ruimten deze stickers bij de lichtschakelaar aantreffen: 

2. Voor iedereen!  Sluit buitendeuren en –ramen steeds achter je, als je in of uit loopt! Alleen in zomerse aangename buiten omstandigheden kan je deuren open zetten op een windhaak!

3. Trainers opgelet ! Heeft jouw team als laatste van de avond getraind op het hullie toegewezen trainingsveld ? Draai dan direct na afloop de veldverlichting uit !

4. Trainers & spelers opgelet ! Schakel óók de verlichting in de ballenhokken / -containers uit. Ook als je gaat trainen ! Deze verlichting hoeft niet de hele namiddag en avond te blijven branden!

5. Kantine medewerkers opgelet !

- Schakel elektrische apparaten zoals koffie- en theeapparatuur alleen in wanneer je verwacht dat er om gevraagd wordt door de klandizie. Zodra je merkt dat er géén vraag meer is, schakel de apparaten dan uit!

-  Schakel z.s.m. ná het omkleden op trainingsavonden en/of de laatste wedstrijden de kleedkamerverlichting uit op het schakelpaneel !
-  Wordt de keuken niet gebruikt, doe dan ook daar het licht uit!
-  Maak meer gebruik van alleen de sfeerverlichting van de bar, zonder de kantine verlichting!

6. Kaderleden opgelet !

- Ontsteek niet méér verlichting in instructie- en vergaderruimten dan strikt genomen nodig is en doe het uit wanneer je vertrekt!
- Sluit aan het eind van de wedstrijddag computers af en schakel randapparatuur zoals printers e.d. uit!

Met deze aandachtspunten en elkaar helpen herinneren aan de besparingskansen  komen we allemaal in actie en gaan bijdragen aan een structureel lager energieverbruik! Simpel eigenlijk toch ?

In de volgende publicatie staan we stil bij de voordelen voor onze leden uit de “Toolbox”.

Kijk hier als je meer wilt weten hoe wij het doen tijdens de EnergyBattle  

Johan de Jong / Jos van Bakel

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: