Belangrijk nieuws digitale wedstrijdformulieren-app

30 augustus 2017

Nodig van JO12 t/m seniorenteams. Wanneer je over een tablet en/of GSM beschikt met een Android of IOS (Apple) platform, kun je de wedstrijdzaken App downloaden vanuit de App Store of Play Store (LET OP: de app draait niet op een Windows platform).

Alle spelende leden kunnen deze App (wedstrijdzaken KNVB) downloaden vanuit de App Store of Play Store. Wanneer je de App hebt gedownload, dien je jezelf voor de 1e keer te registreren. Dit doe je door gebruik te maken van het emailadres, waarmee je ook vermeld staat in Sportlink. Mocht de registratie niet lukken (verkeerd e-mailadres), dan dien je contact op te nemen met je wedstrijdsecretaris voor het verkrijgen of aanpassen van het e-mailadres in de ledenadministratie in Sportlink. Wanneer je succesvol bent geregistreerd, kom je in het persoonsgegeven menu, waar je doorheen scrollt en vervolgens sla je de gegevens op. Wanneer jouw persoonsgegevens niet kloppen, kun je die deels zelf aanpassen. Voor de informatie die je niet zelf kunt aanpassen, kun je een mail sturen aan de ledenadministratie, via: h.mols@svhoofddorp.nl.

Digitale spelerspas

Een onderdeel van de wedstrijdzaken App is de digitale spelerspas. De KNVB heeft bepaald dat iedereen in de overgangsfase van 1 juli tot 31 oktober de mogelijkheid heeft, om een meest gelijkende of recente pasfoto van zichzelf te plaatsen. LET OP: wanneer er van deze optie misbruik wordt gemaakt, volgt er een schorsing opgelegd door de KNVB en/of de vereniging. Indien je in het juiste team bent ingelogd, zie je vervolgens ook het wedstrijdprogramma van jouw team. Hieronder volgen enkele handige links naar instructievideo’s, hoe om te gaan met de wedstrijdzaken App:

Instructievideo spelers opgaaf:

Spelerspas controle:

Instructievideo wedstrijdverloop:

Teammanager

Ieder team vanaf JO/MO12 heeft een teammanager nodig. De teammanager moet officieel bondslid van de vereniging worden, alvorens hij zich kan registreren voor de Digitale Wedstrijdenzaken app. Wanneer de trainer van een team, geen specifieke leider heeft, moet hij in Sportlink geregistreerd worden als zowel trainer als teammanager. Dit moet worden doorgegeven aan de ledenadministratie.

Opties teammanager:

Aanmaken en afhandeling DWF in de App.

-       Hij ziet het wedstrijdoverzicht terug in de App.

-       Tot 31 oktober heeft hij de mogelijkheid om foto’s van zijn spelers aan te passen c.q. toe te voegen. Na 1 november kunnen nieuwe foto’s alleen nog via de KNVB worden toegevoegd, door een mail te sturen aan de wedstrijdsecretaris van je sectie, inclusief de foto. Op de wedstrijddag zelf de mogelijkheid om tijdelijk spelers toe te voegen aan het team.

Tijdelijke spelers

Wanneer een tijdelijke speler definitief deel gaat uitmaken van een team, dient dit door gegeven te worden aan de ledenadministratie en de wedstrijdsecretaris van de sectie. In Sportlink club moet dan de speler worden toegevoegd aan het bondsteam. Dat regelt de wedstrijdsecretaris.

Gelukt of nog vragen?

Wanneer het niet lukt om binnen de App te registreren, dien je contact op te nemen met de wedstrijdsecretaris van de sectie waaronder je team valt. Het e-mailadres is uit sportlink is belangrijk, aangezien je je daarmee, voor de eerste keer, registreert. Het e-mailadres is daarna nodig om in te loggen bij de App.

Aangezien het voor iedereen nieuw is, zullen er ongetwijfeld vragen ontstaan. Veel vragen kun je terugvinden op de website van de KNVB: http://www.knvb.nl/assist/wedstrijdbepalingen/wedstrijdzaken/assist-bestuurders/veelgestelde-vragen

Als je daar het antwoord op de vraag niet kunt vinden, dan gaarne een mailtje naar de wedstrijdsecretaris en dan zullen wij proberen de vraag te beantwoorden of anders een ticket aan te maken bij Sportlink.

Iedereen veel succes!