Bezoek aan Ajax door onderbouwtrainers en JO9-4

14 juni 2018

0

 Uitnodiging Ajax vanuit sterpartnership met eredivisionist

Afgelopen week bezochten 18 van onze onderbouw breedtesport trainers/leiders en de JO 9-4 sportcomplex de Toekomst op uitnodiging van Ajax. Dit vanwege ons sterpartnerschap met Ajax.

Iedereen had de gelegenheid om te kijken naar onderbouw trainingen (O9, O10 en O12) van Ajax en vragen te stellen over de visie en trainingsaanpak van Ajax.  Ook kon een wedstrijd van Ajax O-11 tegen Sparta O-11 worden bekeken. 

Er was ruim gelegenheid voor het stellen van vragen aan de aanwezige Ajax onderbouw trainers, en ook onze meegekomen JO 9-4 spelers maakten hier volop en enthousiast gebruik van. Het was heel leuk om eens een kijkje in de keuken van Ajax te kunnen nemen en te horen wat zij belangrijk vinden. Ook bij Ajax staat het plezier van de speler, het positief coachen en het beter maken van de spelers centraal. De Ajax jeugd traint zoveel mogelijk op allerlei verschillende ondergronden, omdat dit de spierontwikkeling, flexibiliteit en kracht ten goede komt. Spelers worden tweebenig ontwikkeld. Ook worden doorzettingsvermogen, discipline en voorbeeldgedrag belangrijk gevonden. 

De aanwezige trainers en spelers vonden het leuk om bij Ajax een kijkje te hebben kunnen nemen en zijn met de nodige inspiratie en inzichten weer naar Hoofddorp afgereisd.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: