Afscheid Ria en Bert van Scheppingen S.V. Hoofddorp

03 december 2018

0

Na decennia trouw vrijwilligerswerk. Tijdens de aankomende Algemene Najaars Ledenvergadering van S.V. Hoofddorp op maandag 10 december 2018, zullen de trouwe S.V. Hoofddorp kantinebeheerders Ria van Scheppingen en haar echtgenoot Bert hun unieke en langdurige vrijwilligerswerk gaan beëindigen.

Wel blijven ze nauw betrokken bij het wel en wee van de club.

Van keukenprinses tot koningin van de kantine

Ria van Scheppingen startte haar werkzaamheden voor S.V. Hoofddorp eind jaren tachtig als begeleidster en wedstrijdsecretaris van het damesvoetbal, waarvoor zij in 1998 werd benoemd tot lid van verdienste.

Gelijktijdig met de uitoefening van bovengenoemde begeleidings- en bestuurlijke functies is Ria vanaf het seizoen 1995-1996, samen destijds met Geurt van Eck, verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van het reilen en zeilen van de kantine en het inkoopbeheer van de sectie cateringzaken. Deze sectie floreert tot op de dag van vandaag uitstekend, vooral mede door haar enthousiasme, accuratesse, grote inzet en een altijd aanwezige bereidwilligheid om het iedereen in de kantine naar de zin te maken.  

Ria van Scheppingen wordt wel de “keukenprinses” genoemd, haar overheerlijke “broodje gezond” is niet alleen bij onze vereniging, maar ook bij onze tegenstanders een begrip. Elke zaterdag en zondag staat zij al heel vroeg in onze keuken de talrijke producten klaar te maken voor de verkoop aan leden en bezoekers.

In december 2012 ontving Ria voor haar toewijding tot het algemene belang van S.V. Hoofddorp het ere-lidmaatschap en werd door de leden met een knipoog bevorderd van “keukenprinses” tot “koningin van de kantine”.

Bert van Scheppingen: van accommodatiebouwer tot teambuilder

Bert van Scheppingen is vanaf de begin jaren ‘90 betrokken bij S.V. Hoofddorp. Eerst als stille kracht op de achtergrond, maar nadat zijn vrouw Ria, samen met Geurt van Eck, de coördinatie op zich had genomen van de kantine, werd Bert ingeschakeld voor het uitvoeren van vele werkzaamheden in de kantine, keuken en bar waaronder de inkoop van kantine-producten en de verbetering van de service op het gebied van cateringzaken voor de eigen leden en de bezoekers/tegenstanders.

In 2002 heeft Bert van Scheppingen zich meer dan verdienstelijk gemaakt bij de nieuwbouw van onze clubaccommodatie als hoofd-uitvoerder van het bouwbedrijf en als echte verenigingsman. In zijn vrije tijd heeft Bert heel veel voorbereidende werkzaamheden verricht voor onze vereniging om voor, tijdens en na afloop van de bouwactiviteiten niet voor onverwachte verrassingen te komen. Met zijn kennis en kunde heeft hij hiermede de vereniging een zeer grote dienst bewezen.

Door zijn grote inzet, creativiteit en vakbekwaamheid heeft Bert geheel belangeloos en in zijn eigen vrije tijd, de bar in de kantine en de bar in de bestuurskamer gebouwd. Een bouwactiviteit waarop Bert zeer trots op mag zijn en waarmee de vereniging absoluut mee mag pronken. Op 14 mei 2002 ontving Bert voor zijn vele vrijwillige werkzaamheden voor de vereniging de verenigingsonderscheiding Lidmaatschap van Verdienste.

De afgelopen jaren is Bert algemeen leider van de Zondag-1 selectie, waarbij hij alle administratieve zaken rondom wedstrijden op een uitstekende en punctuele wijze uitvoert. Verder houdt hij zich, wederom op de achtergrond, graag bezig met organisatorische aangelegenheden.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: