Afscheid met eerbetoon Johan de Jong

28 juni 2018

Lidmaatschap van verdienste voor multifunctionalist

Johan was als bestuurslid de eindverantwoordelijke voor beheer en onderhoud complex, maar functioneerde ook 14 jaar lang als verenigingsscheidsrechter en was vaste consul voor onze vereniging. Tijdens zijn afscheid op de de Algemene Voorjaars Ledenvergadering ontving Johan het lidmaatschap van verdienste.

Lidmaatschap van verdienste voor Johan de Jong

In vergadering bijeen op 29 mei 2018 heeft het Bestuur van S.V. Hoofddorp besloten om aan de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 juni 2018 voor te dragen voor benoeming tot lid van verdienste van S.V. Hoofddorp, de heer Johan de Jong.

Het bestuur van S.V. Hoofddorp heeft daarbij het volgende overwogen:

- Johan de Jong is lid sinds 12 juli 2002 en heeft zich op meerdere werkgebieden van onze vereniging ingezet. Zo zet hij zich al 14 jaar geheel belangeloos in als club-scheidsrechter van jeugd en senioren bij thuiswedstrijden op met name de zaterdag, en incidenteel ook op de zondag en doordeweekse dagen. Altijd kon een beroep op Johan worden gedaan om een wedstrijd te fluiten en in goede banen te leiden. Onder zijn neutrale, rustige en deskundige leiding heeft hij vele wedstrijden tot een goed en sportief einde gebracht. Het plezier in het voetbalspel voor de spelers van beide teams stond hierin altijd voorop.

- Johan de Jong heeft zich daarnaast gedurende een aantal jaren bezig gehouden met het beheer en het onderhoud van ons clubgebouw en onze accommodatie. Samen met een groep van gepensioneerde voetbalvrienden, de zgn. “Onderhoudsploeg”, zorgde hij elke week weer voor een optimaal gebruik van het clubgebouw, de kleedkamers en de voetbalvelden. Met veel enthousiasme, inzet en samenwerking werden vele werkzaamheden verricht en konden wij elke dag weer trots zijn op ons mooie sportcomplex. Niet altijd staan wij stil bij de vele werkzaamheden die zomaar even elke week door de onderhoudsploeg gedaan worden, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het belijnen van de voetbalvelden, het schoonmaken van de velden en terreinen, het verzorgen van de doelnetten en de hoekvlaggen, het plaatsen, schoonmaken en schilderen van de doelen, het schoonmaken van de kleedkamers en toiletgroepen, het verwijderen van allerlei afval uit de kleedkamers, reparatieklussen van materiaal en materieel, het schoonhouden van de omgeving rondom de papiercontainers op de parkeerplaats, kortom een zeer groot aantal werkzaamheden worden gedaan door de mannen van de Onderhoudsploeg en deze mannen zijn dan ook onmisbaar in onze verenigingsorganisatie. Zij zijn altijd druk bezig voor alle leden van de vereniging op momenten, dat er niemand op ons complex voetballend actief is.

- Het afgelopen jaar heeft Johan de Jong zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de vereniging om ons clubgebouw “energie zuiniger” te maken. Nagenoeg overal hangt inmiddels LED verlichting en is deze aangesloten op bewegings- of tijdschakelaars. Door de realisatie hiervan zijn onze uitgaven op de energiekosten van onze accommodatie enorm afgenomen.

- Als laatste willen we graag benoemen de inzet van Johan als vaste consul van onze vereniging. Deze belangrijke verenigingstaak werd elke zaterdag- en zondagmorgen tussen 7:30 en 8:30 uur vervuld, waarbij aan de verantwoordelijkheid voor het keuren van de voetbalvelden door Johan op de juiste wijze invulling werd gegeven.

Een dergelijke verenigingszin kan uniek worden geacht. Zijn toewijding tot het algemeen belang van de vereniging roept het groots mogelijke respect op en vormt een gerechtvaardigde aanleiding om Johan de Jong te eren met de verenigingsonderscheiding:

Het Lidmaatschap van Verdienste.

Met de Algemene Ledenvergadering spreekt het bestuur van S.V. Hoofddorp daarbij de wens uit, dat Johan de Jong nog vele jaren binnen onze vereniging actief kan en wil blijven.