Ajax Coaching Academy bij S.V. Hoofddorp

10 oktober 2018

0

Binnenkort bij Jeugdopleiding identiek Performance model. Maandag 1 oktober werd er door de Ajax Coaching Academy een clinic gegeven over Performance. Al onze jeugdselectietrainers waren hierbij aanwezig.  

Ook vanuit de overige Ster Partnerclubs waren er nog zo’n 20 personen bij. Er werd eerst gestart met een stuk theorie, waarin het belang van performance training werd benadrukt. In het hedendaagse voetbal hebben we te maken met concurrentie van de spelconsul en wordt er vrij snel gespecialiseerd in een sport (eenzijdig bewegen). Hierdoor zijn spelers/speelsters veel minder allround in het motorisch bewegen. Door gebruik te maken van performance training in bijvoorbeeld de warming-up, worden spelers uitgedaagd om diverse motorische oefeningen uit te voeren. Dit bevordert het motorisch leren maakt betere atleten van onze voetballers. Dit heeft als gevolg dat spelers uiteindelijk ook betere voetballers gaan worden.

Na het theoriedeel werden de trainers getrakteerd op ruim een uur lang diverse oefenvormen, waarbij onze O14-1 als oefengroep diende. Naast dat deze manier van trainen een meerwaarde heeft, was ook het plezier duidelijk van de gezochten van de O14-1 spelers af te lezen.

In de kantine werd de avond afgesloten met enkele vragen en kreeg de club uit handen van Ajax een shirt als dank voor het faciliteren van deze interessante avond.

Binnen onze jeugdopleiding gaat deze wijze van trainen een vervolg krijgen. Zo wordt er dit seizoen getraind in groeigroepen binnen de O12 T/M O15 selecties en worden de warming-ups van de diverse teams ingevuld met oefenvormen vanuit het Athletic Skills Model. Wij verwachten hiermee weer een nieuwe stap te hebben gezet met onze opleiding.

De jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp blijft zodoende in beweging en maakt dankbaar gebruik van haar Ster Partner samenwerking met AFC Ajax.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: