Joost van Aken (ex-S.V. Hoofddorp) naar Sheffield Wednesday

04 september 2017

Nieuw avontuur in Engelse Championship.

Joost van Aken gaat een nieuw avontuur in de Engelse Championship tegemoet. De 23-jarige verdediger vertrekt naar Sheffield Wednesday. Van Aken tekent een contract voor vier seizoenen. Sheffield eindigde afgelopen seizoen op een vierde plaats in de Championship, maar verloor in de play-offs voor promotie naar de Premier League van Huddersfield. Joost van Aken heeft 3 seizoenen (2012 – 2015)  in de jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp gespeeld. Daarna via Haarlem en Ajax is hij bij sc Heerenveen gaan spelen. Hij kwam op zijn zestiende in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte als 19-jarig talent zijn debuut in de hoofdmacht. De centrale verdediger kwam uiteindelijk tot 89 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij driemaal het net wist te vinden. Daarnaast speelde Van Aken vijf wedstrijden in de Play-offs en drie duels in de strijd om de KNVB beker. Technisch manager Gerry Hamstra: “Het is jammer dat we Joost zo vlak voor het einde van de transferperiode kwijtraken. Joost heeft zich echter altijd zeer correct opgesteld en dus wilden we hem deze kans niet ontnemen. De uitdaging in de Championship is hem dan ook gegund. Vanuit de jeugdopleiding heeft hij bijna honderd wedstrijden voor ons eerste elftal gespeeld. We wensen hem dan ook heel veel succes bij Sheffield Wednesday.” En S.V. Hoofddorp is natuurlijk ook erg trots op Joost en wij wensen hem een succesvolle voortzetting van zijn carrière in Engeland!