4-3-3 Meerboarding Cup toe aan achtste editie

20 april 2017

Inschrijven vanaf nu

Op zondag 9 juli wordt in Hoofddorp weer sportief gestreden tijdens de 433 Meerboarding Cup 2017. De populariteit van het jaarlijkse toernooi blijkt wel uit het aantal inschrijvingen. Ongeveer de helft van het aantal beschikbare plekken is al weer ingevuld. In totaal is er ruimte voor twintig teams. Speellocatie is dit jaar, na de geslaagde primeur in 2016, opnieuw het veld bij Restaurant Lieveling aan de Toolenburgerplas.

Spektakel gegarandeerd

Iedereen boven de zestien jaar kan meedoen. Verenigingen, bedrijven-, familie- , vrienden- of vriendinnenteams kunnen zich allemaal aanmelden. Lekker sportief bezig zijn en vooral met elkaar heel veel plezier hebben, staan op de eerste plaats', zegt medeorganisator Marnix Bakker, uitgever van 433 Magazine. De inschrijving kost € 150,00 per team en is inclusief een BBQ of lopend buffet na afloop. Een team bestaat uit maximaal zes spelers/speelsters waarbij er iedere keer slechts vier in het veld mogen staan. De wedstrijden worden gespeeld op de mobiele boardingvelden van 15 bij 21 meter, van medeorganisator Vincent Pappot van Mijnsport BV, en duren twaalf minuten en staan onder leiding van gediplomeerde scheidsrechters. Een spektakel is gegarandeerd!

Hoe en wanneer is dit toernooi ontstaan?

‘Het toernooi is ontstaan bij Stichting Meersportief van Cees Nuijens. De gemeente Haarlemmermeer vroeg aan Meersportief of zij wilde nadenken om iets sportiefs op het Burgemeester Stamplein te organiseren. In 2010 werd gestart met een schermclinic en al snel kwam daar met De Meerboarding Cup een voetbaltoernooi bij.’

Valt er behalve de sportieve eer ook nog iets te winnen?

‘Natuurlijk is er de felbegeerde Mazda Meerboarding Bokaal. Daarnaast zijn er ook prijzen voor de sportiefste ploeg, de Mijnsport-iviteitsprijs, en de beste speler. Ook is er een pechprijs beschikbaar.

Waarom dienen teams zich in te schrijven?

‘Het toernooi is zo leuk omdat de teams uit verschillende hoeken komen. Gedurende de dag heerst er een geweldige familiaire en sportieve sfeer met muziek, hapjes en drankjes. De catering wordt net als vorig jaar verzorgd door restaurant Lieveling. 433 Meerboarding Cup vormt een mooi sportief begin van de zomer. Dit jaar is er ook een aparte poule voor vrouwenteams. Uiteraard is publiek van harte welkom om zijn of haar favoriete ploeg aan te moedigen.

Leuk en sportief evenement

Net als vorig jaar wordt het veld aangekleed met allerlei speelattributen voor kinderen zoals verschillende springkussens, een pannaveld, gatenschietspel en nog veel meer leuke spelactiviteiten. De drie organisatoren hebben er zin in. ‘We willen ieder jaar weer een leuk en sportief evenement neerzetten. Wij willen groeien, maar dat gaat niet zonder sponsoren en deelnemende voetbalteams. Het moet een dagje uit zijn voor iedereen die komt kijken of deelneemt aan dit sportieve voetbalevenement.’

Meer informatie zie de website van de 433 Meerboarding Cup

Voor een teaminschrijvingen, stuur een bevestiging met de naam van je team naar cees@meersportief.nl. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging en overige informatie.