Verslag 3e poule 433 Magazine Toernooi

30 november 2017

Woensdag 6 december finale JO 14 en JO15-toernooi

Ook deze week werd er weer gestreden om de poulewinst van het 433 magazine toernooi, ditmaal de 3e poel voor het JO14 en JO15 toernooi. Al de hele dag werd er op buienradar gekeken of het droog zou zijn/blijven en dichter bij de aanvang van het toernooi leek het er sterk op dat een hoosbui weg zou blijven. Helaas hadden de weergoden toch nog een bui in petto en werden alle teams, al tijdens het nemen van de penalty’s, flink natgeregend. Gelukkig klaarde het weer hierna op en was het prima speelweer, ondanks de kou.

Teams welke deze avond tegen elkaar mochten uitkomen hadden, in tegenstelling tot de “derby’s” van de weken ervoor nog nooit tegen elkaar gespeeld. Dit keer was het de beurt aan de JO14-4, JO15-4 en MO17. De penalty’s liepen vanwege de regen efficiënt, het ene na de andere schot op doel werd gelost resulterend in de volgende uitkomsten; JO14-4 tegen JO15-4: 7 – 3, MO17 tegen JO14-4; 4 – 5 en JO15-4 tegen MO17; 2-4. Hierbij valt te vermelden dat de JO14-4, vanwege leeftijd verschil, 3 penalty’s (bovenop de 5) meer mocht nemen dan de JO15-4 en MO17. Compleet doorweekt werd vervolgens aan de wedstrijden begonnen, allereerst was het de beurt aan de JO14-4 tegen de JO15-4. Beide teams gingen fanatiek van start en al snel kwam de JO15-4 op voorsprong welke flink opliep. Bij de 3-0 echter kwam de JO14-4 terug met 2 goals waarmee het spannend begon te worden. Zou de JO14-4 toch nog de winst pakken? Of zou de JO15-4 de winst vast weten te houden? Al snel kwam op deze vraag het antwoord en in 2-voud, JO15-4 wist de veldwedstijd met 2-5 te beëindigen daarbij de penalty’s van 7 tegen 3 goed makend (aangezien veldgoals dubbel tellen); uitslag 11 – 13.

Hierna was het de beurt aan de MO17 om tegen de JO14-4 uit te komen. Na de penalty’s was de druk hoog om een goal te maken en de pot met een punt verschil te winnen, echter waren beide teams zozeer aan elkaar gewaagd dat het uiteindelijk niet tot een goal kwam. Daarmee werd de wedstrijd afgelopen met een veldresultaat van 0 – 0; uitslag 4 -5. Laatste wedstrijd was tussen de JO15-4 en de MO17 waarbij de wind ondertussen aardig was aangewakkerd. JO15-4 wist dit voordeel goed te benutten in de helft dat men wind mee had. De uitloop in voordeel van de JO15-4 werd hierdoor 3 tegen 0 waarmee de JO15-4 ook deze keer de uitslag van de penalty’s wist goed te maken met veldgoals; uitslag 8 – 4. Voornamelijk door het hoge aantal veldgoals heeft de JO15-4 de penalty’s uiteindelijk toch goed kunnen maken en is daarmee poelwinnaar geworden. We zien dit team graag terug tijdens de poule finale op 6 december. Helaas was de poule-scheidsrechter deze avond door griep geveld. Gelukkig bood de MO17 uitkomst, de leider hiervan vond het geen probleem alle potjes te fluiten waarvoor zeer veel dank namens de leiding van het 433 magazine toernooi!