Tweede ronde 433 avondtournooi JO14 - JO15

01 november 2018

0

Droog, koud, maar reuze spannend …

Na de herfstvakantie is inmiddels de 2e ronde van het 433 avond toernooi JO14/JO15 gespeeld. Goede nieuws was dat het droog was, maar wel enorm koud bij deze 2e ronde. Helaas kregen we op het laatste moment een teleurstellend bericht dat de JO15-4 niet mee kon doen, ondanks diverse pogingen om alsnog een team op de been te krijgen. Daardoor werd de “poule” van deze avond een penalty-ronde en een wedstrijd. Echter mocht dit de pret niet drukken en beide teams gingen er dan volop tegenaan om er een spannende avond van te maken. 

Door het klasse-verschil mocht de JO 14-3 totaal 7 penalty’s nemen waarvan men er 6 op prachtige wijze wist te scoren. De JO 14-2 mocht 5 penalty’s nemen maar wist er slechts 2 te benutten. Hierdoor moest de JO14-2 volop aan de bak om het verschil van 4 doelpunten tijdens de veldwedstrijd weg te werken. Omdat er slechts 1 wedstrijd gespeeld werd, werd besloten in plaats van 2x 15 minuten deze keer 2 x 20 minuten te spelen wat iets meer speeltijd gaf en daarmee een geweldige wedstrijd opleverde. In de eerste helft wisten de spelers van de JO 14-2 al snel door fraai combinatievoetbal een doelpunt te maken. En ook hierna liep de score snel op tot gelijke stand, 6-6, tijdens de helftwissel. Dit ondanks diverse fraaie reddingen van de keeper van de JO 14-3. 
De tweede helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd en kreeg ook de JO14-3 nog een paar goede kansen welke helaas niet in doelpunten werden omgezet. De JO 14-2 wist deze 2e helft nog wel 2 kansen te benutten waarmee de eindstand 8 – 6 werd in het voordeel van de JO14-2.  JO14-2 is daarmee winnaar van deze poule en mag door naar de finale welke gespeeld wordt op 12 November.

Ondanks het gemis van de JO15-4, toch een  grote pluim voor de teams en spelers die er wel waren. Het was weer een spannende en leuke avond welke met een traktatie voor alle spelers werd afgesloten. Ook dank aan alle aanwezigen en de scheidsrechters en grensrechters in het bijzonder om deze avond weer mogelijk te maken.

Namens de toernooi commissie, Remco en Jeroen

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: