Zonder respect GEEN VOETBAL

01 april 2019

Wat een lekker potje voetbal op de zaterdagmiddag had moeten zijn, is geëindigd helaas in een flinke vechtpartij.

Een voetbalwedstrijd tussen VV Uno en het Haarlemse Geel-Wit is gisteren compleet uit de hand gelopen. Er werd over en weer geslagen. De hardste klap werd uitgedeeld door een grensrechter, die volgens meerdere bronnen ook voor Geel-Wit speelt. De 34-jarige Haarlemmer is aangehouden, zo heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Zonder respect, geen voetbal

Graag willen wij als S.V. Hoofddorp stil staan bij dit incident en willen nogmaals kenbaar maken dat wij als vereniging al langer extra aandacht hebben voor het thema sportiviteit en respect. Langs deze weg willen wij iedereen die met voetballen te maken heeft (van scheidsrechters tot ouders die hun kinderen aanmoedigen) nogmaals attenderen op de Gedragsregels die door de 'commissie handhaving gedragscode' is opgesteld. Het heeft veel voordelen als iedereen op de hoogte is van de regels die passen bij onze vereniging. Het is zelfs een voorwaarde om gewenst gedrag te stimuleren en iedereen met ongewenst gedrag daarop te kunnen aanspreken. Door afspraken te maken over gedrag, creëer je een sfeer waarin mensen rekening houden met elkaar en elkaar zo nodig durven aan te spreken. Dat is een basis om iedereen binnen de vereniging met plezier van het voetballen te laten genieten.

Nogmaals willen wij benadrukken dat wij de gebeurtenissen van afgelopen weekend ten zeerste betreuren en wensen de V.V. UNO keeper van harte beterschap.