Op weg naar een Rookvrije Generatie

22 februari 2019

Veel mensen staan achter rookvrije sport.

Maar liefst 8 op de 10 Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien.
Ook het bestuur van S.V. Hoofddorp wil stapsgewijs een bijdrage leveren aan een Rookvrije Generatie. Middels het ophangen van flyers in en rondom ons clubgebouw hebben we in de afgelopen periode hiervoor de aandacht gevraagd.

De volgende stap is het instellen van een verbod op roken voor of nabij de hoofdtoegangsdeuren tot ons clubgebouw of de kleedkamergang. Deze week zijn nabij deze toegangen verbodsborden opgehangen, en zijn asbakken ter plaatse verwijderd. Met deze maatregel voorkomen we dat kinderen of ouders schadelijk meeroken als ze ons clubgebouw willen betreden.

Op dit moment zijn verdere stappen om te komen tot een rookvrije sportomgeving nog niet bepaald. Initiatieven of ideeën daarvoor zijn daarom welkom, en kunt u melden op bestuur@svhoofddorp.nl.