Hoofdveldvloek, You Sure?

13 maart 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Het balletje valt nu wél de goede kant op.

Zondag middag 11 maart. De middag dat de aanvoerder op vakantie is en zijn middenvelder heeft meegenomen. Waar de aanvoerder niet over na heeft gedacht is het feit dat de aanvoerdersband wel in het team moet blijven omdat er nog wedstrijden gespeeld moeten worden. Ook de sleutel van de kleedkamer is een verloren zaak. Maar goed, zonder deze twee sterspelers moest er nog wel gespeeld worden, dus werd de geïmproviseerde aanvoerdersband gebruikt van de scheenbeschermers banden van de rechtsback, die overigens een sterke wedstrijd speelde. Maar nadat de aderen waren dichtknepen en de mede-aanvoerder blauw aanliep werd toch besloten de wedstrijd te spelen zonder aanvoerdersband.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld maar daar heeft Hoofddorp 8 geen goede ervaringen mee. Ook met de tegenstander had het 8e geen goede ervaringen. 3 vorige wedstrijden tegen HYS werden namelijk royaal verloren. Desalniettemin stond het team bol van motivatie en energie. Dat is wel eens anders geweest na een zware stapavond vol alcoholische versnaperingen. De scheids floot voor de start van de wedstrijd en vanaf moment 1 was Hoofddorp dominant. Zo dominant zelf dat het eerste kwartier onze keeper niet veel te doen had. Dit betaalde zich later uit met een volley die resulteerde in een waanzinnig doelpunt. 1-0! Wordt er dan toch eindelijk afscheid genomen van de vloek? Helaas scoorde HYS op wonderbaarlijke wijze de 1-1 uit een vrije trap. Deze was zo hard dat de keeper hem onoverhoopt toch losliet en de rebound voor de scherpe spits was. Helaas. Gelukkig wist Hoofddorp dit weer om te buigen in een buitenspel(?) doelpunt waarbij onze Vos de bal bijna voor open goal wist te missen. Gelukkig had onze middenvelder de avond ervoor nog niet gescoord dus wist hij deze wel te scoren. Ruststand was 2-1 en er werd een heerlijke warme kop thee gedronken. Vol goede moed werd er weer gestart aan de tweede helft. De tweede helft werd begonnen met een kapitaal op de bank maar de coach was overtuigd van zijn zaak.

Binnen geringe tijd kreeg HYS een aantal kansen en met een rollertje werd de 2-2 gemaakt. Maar Hoofddorp zou Hoofddorp niet zijn als het het tij weer weet te keren. En jaahoor, onze spits maakte de 3-2 met een tegendraadse kopbal! Althans, de nieuw ingebrachte spits wilde voor een kopbal gaan, maar vanaf de bank leek het alsof hij met zijn hele lichaam de bal in het doel werkte. Het balletje leek weer de goede kant op te vallen maar HYS wist toch weer op miraculeuze wijze de 3-3 te scoren. Met nog 15 minuten op de klok begint het er nu toch wel om te hangen. Welke kant valt het balletje definitief op. Onze middenvelder weet nog met veel tijd een poeier op de lat te werken en nog een aantal kansen net aan te missen. Maar dan de 80e minuut, de tribune barst bijna uit zijn voegen van spanning. De middenvelder weet met een klein lobballetje de laatste man te passeren en weet op deze manier een goal te forceren en maak de 4-3, chapeau! Nog 10 minuten volhouden totdat de scheids, die overigens een prima wedstrijd floot, en de eerste overwinning van 2018 is binnen en tegen een moeilijke tegenstander. De scheids fluit af en de eerste 3 punten zijn binnen. Gefeliciteerd heren, een resultaat om trots op te zijn. In ons eigen spel gebleven, geen grote mond gegeven tegen de tegenstander of scheids en de toeschouwers herkenden zelfs ons oude spel terug wat ze van ons gewend waren. Ik zeg, een nieuwe start van een mooie reeks overwinningen. Tot volgende week.

Daan Doornebos