The Last Game

09 december 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Brengt veld 1 dit keer geluk

Daar gaan we weer, het hoofdveld ligt er weer klaar voor en het team heeft zich weer eens verzameld. Hopende op een overwinning om een beetje in de buurt te blijven van de koploper. Met goede moed beginnen we de eerste helft, deels strijdend een goed begin, maar het zit niet mee. Na niet al te lang gespeeld te hebben weet de tegenpartij de bal in de netten te krijgen en staat de stand op     0-1… Het spel verbetert er niet op, ondank wat leuke balletjes hier en daar weet hoofddorp de stand niet gelijk te trekken. En je weet wat ze zeggen; als de ene het niet doet, doet de ander het wel. Na een corner die 3hoog we overgemaaid, en de net iets te onbezonnen block van een van onze achterhoede, besloot de referee om de bal op de stip te leggen. 0-2. Hoofddorp heeft wel is een achterstand nodig om vervolgens alsnog als winnaar uit de race te komen, en daar werd ook wat energie uit gehaald. Er werd iets harder gevochten dan in het begin van de wedstrijd. Uiteindelijk kregen ze het dan voor elkaar; een prachtige cross bal van de heer bakker, aanname en directe voorzet van de verdwaalde keeper eindigde de bal bij onze stoomtrein die met enig gekluts de bal uiteindelijk in de netten wist te koppen. 1-2 was de stand en de rust volgde kort daarna.

De tweede helft had power in de wedstrijd moeten blazen, wind mee en van afstand schieten. Alleen bleek hoofddorp niet in staat gefocussed te kunnen beginnen. Tegenstanders hadden dat haarfijn in de gaten en besloten daar gebruik van te maken, 1-3. Hoofddorp probeerde het nog, maar de bal viel niet waar die vallen moest en de tegenstanders waren meer dan fel genoeg om er boven op te zitten.

1-3 bleef de stand en om dit seizoen nog mee te spelen om de eerste plek zal er aardig hard gewerkt moeten worden. Helaas kan ik zelf niets meer veranderen in de race om het kampioensschap, aangezien ik in februari voor een semester richting Madrid vertrek. Ik wens jullie succes met het vervolg na de winterstop boys, want volgens mij moet het in deze competitie prima te doen zijn.

Tim Pullens

S.V. Hoofddorp 8